У курортній Затоці заборонено купатися

10:21, 13.07.2021
У курортній Затоці заборонено купатися

Курортна Затока на Одещині - "поза законом" - вода не відповідає санітарним нормам

За санітарно-мікробіологічними показниками якість морської води біля пляжів курортної Затоки на Одещині не відповідає нормативним вимогам, тому в трьох рекреаційних зонах відпочивальникам не рекомендують купатися.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Одеського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України.

 

«При здійсненні лабораторних досліджень за станом якості морської води у визначених контрольних точках на 22-х пляжах Одеси та області, які мають офіційний статус, було відібрано 139 проб, з них 93 проби на санітарно-мікробіологічні показники та 46 – на санітарно-хімічні показники», - йдеться, зокрема, у повідомленні.

 

Зазначається, що не відповідали гігієнічним вимогам 3 проби морської води за санітарно-мікробіологічними показниками (смт Затока Білгород-Дністровського району - прибережна зона району «Центральний», прибережна зона району «Сонячний», прибережна зона район «Лиманський»).

 

Фахівці обласного Центру контролю і профілактики хвороб МОЗ і Держпродспоживслужби постійно моніторять якість морської води, зокрема, біля одеських пляжів "Лузанівка", "Ланжерон", "Відрада", "Дельфін", "Аркадія", "Чайка", "Курортний", "Золотий берег" та інших.