Єгипет дозволив щепленим туристам в'їзд без ПЛР-тестів

13:30, 26.06.2021
Єгипет дозволив щепленим туристам в'їзд без ПЛР-тестів

Вакцинованим туристам побачити країну фараонів простіше.

Туристи, які повністю щеплені від коронавірусу, можуть в'їжджати до Єгипту без ПЛР-тестів, якщо нададуть на кордоні сертифікати про вакцинацію.

 

Як передає Україна молода, про це інформує Arab News.

 

Зазначається, що Міністерство охорони здоров'я Єгипту оголосило, що країна дозволить деяким іноземним мандрівникам, які пройшли повний курс щеплення схваленими вакцинами проти COVID-19, в'їжджати до держави без ПЛР-тесту.

 

Мандрівники мають надати офіційно видані сертифікати з QR-кодом, щоб довести, що вони отримали щеплення однією з шести вакцин, затверджених Єгипетським агентством з питань лікарських засобів та Всесвітньою організацією охорони здоров'я:

 

Йдеться про вакцини Sputnik, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac та Johnson & Johnson.

 

У заяві до адміністрацій летовищ та портів Єгипту міністерство зазначило, що в'їзд без проведення ПЛР-тестування буде дозволений тим, хто отримав друге щеплення більше ніж за 14 днів до дня подорожі.

 

Однак подорожувальникам з країн з високим ризиком поширення COVID-19, зокрема Індії, Бангладеш, Пакистану, Бутану, М'янми, Непалу, В'єтнаму, Шрі-Ланки та Бразилії, після прибуття доведеться пройти експрес-тестування на COVID-19 незалежно від попередньої вакцинації.

 

Якщо результат цього тесту буде позитивним, буде проведено ПЛР-тест. Якщо і цей тест також буде позитивним, пасажира перевезуть у призначену лікарню для проходження карантину.

 

Як повідомляла «УМ», наразі в Україні щеплено 1 871 511 людей, з них отримали 1 дозу – 1 871 509 людей, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 550 966 осіб.