Чорнобильську зону хочуть розвивати як унікальну атракцію

18:39, 14.06.2021
Чорнобильську зону хочуть розвивати як унікальну атракцію

Парк розваг у мертвому місті Прип'ять. (Фото Валентини САМЧЕНКО)

Заступниця голови Київської ОДА Тетяна Щербак вважає, що Чорнобильську зону відчуження потрібно розвивати як туристичний об'єкт і унікальну атракцію.

 

Як передає Україна молода, таку думку пані Щербак висловила в ефірі телеканалу "Дом".

 

"Там є що показувати. Це частина автентичної природи. Чому в усьому світі це охороняють, показують, а ми боїмося? Нам вже нічого боятися", — сказала посадовець облдержадміністрації.

 

Вона також акцентувала, що Чорнобильська зона — це унікальна атракція, в якій не тільки збереглися всі будівлі періоду 1986 році, але є прекрасна флора і фауна.

 

"Там мешкають унікальні тварини. Наприклад, зубри. Запитаймо у будь-якої дитини, яка живе у висотці, умовно, в Дарницькому районі Києва. Вона живого зубра може тільки в зоопарку побачити, і то не у всіх. Чому ми це приховуємо? Чому ми не можемо це показати? Це безпечно! Це цікаво. Це, як мінімум, показує нам іншу картинку, не XXI століття як джунглі кам'яні, а все ж таки живі, справжні рослини та тварини", — доповнила Тетяна Щербак.

 

За її словами, тур вихідного дня до Чорнобиля обійдеться туристу приблизно в 100 доларів (із урахуванням зупинки в готелі та харчування).

 

Раніше у Міністерстві культури та інформаційної політики презентували можливості включення Чорнобильської зони до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

 

Як повідомляла "УМ", у партії "Слуга народу" вважають, що Чорнобильська зона стала зоною чорних лісорубів і "державою в державі".