Ердоган закликав Брюссель прийняти Туреччину до ЄС

15:52, 10.05.2021
Ердоган закликав Брюссель прийняти Туреччину до ЄС

Ердоган підтримує вступ Туреччини в ЄС обома руками.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган переконаний, що Європейський Союз не зможе подолати накопичені за останні роки проблеми до того часу, поки Туреччина не стане її повноправним членом.

 

Як інформує Україна молода, на цьому Ердоган наголосив у своєму зверненні з нагоди Дня Європи, який святкується з 1999 року, коли країна отримала статус кандидата на членство в ЄС.

 

«Останнім часом Євросоюз зіткнувся з Brexit, пандемією коронавірусу, міграційною кризою та наростаючою ісламофобією. Ці проблеми можуть спровокувати розпад ЄС, якщо їх рішення не буде знайдено в найкоротший термін», – зазначив турецький лідер.

 

За його словами, аби впоратися з кризою ЄС має виявити солідарність із країнами, які претендують на членство в політичному блоці та активізувати з ними співробітництво.

 

Ердоган додав, що вважає Туреччину частиною Європи як в історичному, так і в географічному сенсі.

 

Політик зазначив, що Анкара не відмовлятиметься від своєї мети щодо приєднання до Євросоюзу, незважаючи на те, що деякі його члени проявляють до неї недружнє ставлення.

 

Як повідомляла «УМ», на початку минулого місяця президент Туреччини висловив готовність надати Україні будь-яку допомогу для припинення війни на Донбасі.