Блінкен оцінив свій візит до України як продуктивний

09:53, 07.05.2021
Блінкен оцінив свій візит до України як продуктивний

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що мав продуктивний візит до Києва, де зустрівся з керівництвом України, представниками політикуму та громадянського суспільства.

 

Як передає Україна молода, такі підсумки пан Блінкен підбив вже після завершення візиту.

 

«Продуктивно провів час у Києві з президентом України Зеленським та всіма, з ким мав зустрічі», - відзначив глава Держдепартаменту США у Твіттері в ніч на п’ятницю.

 

За його словами, Сполучені Штати готові рішуче протидіяти російській агресії, а також підтримувати реформи, необхідні для забезпечення суверенного, демократичного та процвітаючого майбутнього України.

 

Водночас, пан Блінкен вважає, що остання зміна керівництва "Нафтогазу" - поганий сигнал і потенційна міжнародна шкода іміджу України.

 

Про це він сказав в одному з інтерв'ю, яке було оприлюднено вже після завершення візиту держсекретаря США до України.

 

"Насправді це поганий сигнал і потенційна шкода, міжнародна шкода іміджу України. Мені здається, уряд це розуміє і рухатиметься вперед до корпоративного управління "Нафтогазом". Воно повинно бути прозорим, незалежним і обов'язково служити інтересам українців", - заявив Ентоні Блінкен у відповідь на питання, як кадрові зміни в "Нафтогазі" можуть вплинути на інвестиційний клімат, співпрацю з МВФ і загалом економічну стабільність в Україні.

 

Як повідомляла «УМ», Ентоні Блінкен 6 травня перебував з візитом у Києві в межах європейського турне. Україна стала першою державою Східної Європи, яку відвідав високопоставлений представник такого рангу чинної адміністрації США.