Ляшко може замінити Степанова на посаді очільника МОЗ

14:42, 29.04.2021
Ляшко може замінити Степанова на посаді очільника МОЗ

Максиму Степанову закидають провальну кампанію з вакцинації проти коррнавірусу.

Верховна Рада розгляне постанову про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова після травневих свят, але не раніше 18 травня.

 

Монобільшість вже розглядає кілька кандидатур на це міністерське крісло, зокрема і кандидатуру заступника міністра, державного санлікаря Віктора Ляшка.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють спікер Ради Дмитро Разумков і голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у коментарях пресі у четвер.

 

«Ми розуміємо, що зараз йде Великдень, потім у нас 9 травня, і я не впевнений, що всі народні депутати будуть перебувати у Києві, швидше за все вони поїдуть працювати в округи. Не впевнений, що колеги будуть намагатися скликати позачергове пленарне засідання у цей період», - наголосив голова ВР.

 

За словами Разумкова, відставка Степанова може бути розглянути не раніше 18 травня: «Швидше за все, це відбудеться після того, як ми повернемося до пленарних засідань Верховної Ради 18 травня, якщо я не помиляюся».

 

Тоді як Давид Арахамія каже, що на місце розглядають кілька кандидатур, зокрема і державного санлікаря Віктора Ляшко.

 

«Слуги» планують розглянути це питання на фракції «десь в десятих числах травня».

 

Пан Арахамія каже, що до міністра Степанова він ставиться позитивно, але через провальні обіцянки щодо вакцинації "мають бути якісь рішення". Голова фракції не виключає, що це може бути "просто попередження", а можливо щось серйозніше, оскільки "міністр – це політична фігура, це не менеджер, тому має нести політичну відповідальність".

 

"Є кандидатура Ляшка, вона взагалі була на радарі. Деякі ще кандидатури... Я не можу вам казати, тому що якщо я вам зараз скажу, буде як завжди - два тижні будуть перемивати кістки бідним цим кандидатам, які може навіть не будуть кандидатами врешті-решт, але їм вже настільки перемиють кістки, що в них вже зникне бажання взагалі працювати в державній системі", - сказав пан Давид.

 

Як повідомляла «УМ», 150 нардепів ініціювали позачергове пленарне засідання щодо звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Голоси збирала фракція «Голосу».