На Прикарпатті суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях

10:04, 05.04.2021
На Прикарпатті суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях

Вердикт суду: перерахунок голосів на двох дільницях - незаконний.

Івано-Франківський Окружний адміністративний суд визнав незаконним рішення окружної виборчої комісії № 87 про перерахунок голосів на двох дільницях.

 

Як інформує УМ, про це у Facebook повідомив кандидат у нардепи в цьому окрузі від партії «За майбутнє» Олександр Шевченко.

 

Мова йде про дільниці № 260012 (село Горохолин Ліс) та № 260028 (село Монастирчани).

 

Щодо першої дільниці, там Окружна виборча комісія не мала права відправляти на перерахунок цю дільницю тільки через відсутність на пакеті з виборчою документацією назви виду виборів. Щодо другої — також зазначається, що відправили на перерахунок без відповідних на це підстав.

 

Нагадаємо, що вранці 4 квітня Центральна виборча комісія повідомила про перемогу Вірастюка, але його опоненти (Шевченко та Кошулинський)оскаржуватимуть перерахунок голосів і вимагатимуть перевиборів. А почалися довибори у Верховну Раду – у 87 окрузі ще 28 березнячерез те, що колишній депутат від округу № 87 — Зіновій Андрійович («Слуга народу») склав мандат, оскільки його обрали на посаду мера Надвірної.

 

Унаступні дні після виборів кандидати почали повідомляти про фальсифікації: зокрема, Кошулинський заявлявпро підкуп виборців