Лукашенко у відповідь ввів санкції проти західних країн

09:46, 31.03.2021
Лукашенко у відповідь ввів санкції проти західних країн

Рішення президента означає запровадження обмежень проти тих держав, які раніше ввели санкції проти Білорусі.

Олександр Лукашенко ввів контрсанкції проти низки країн. Указ "Про застосування спеціальних заходів" сампопроголошений президент Білорусі підписав 30 березня.

 

Як інформує УМ, про це йдеться на сайті самопроголошеного президента Білорусі.

 

Рішення президента означає запровадження обмежень проти тих держав, які раніше ввели санкції проти Білорусі.

 

"Документ прийнято з метою забезпечення і захисту національних інтересів Республіки Білорусь", - мовиться у повідомленні.

 

Указ передбачає: введення заборони на ввезення в країну окремих категорій товарів; заборону на імпорт послуг, які виконують юридичні чи фізичні особи держав, що ввели санкції щодо білоруських громадян.

 

Наразі адміністрація Лукашенка не вказала конкретні прізвища чи назви компаній, проти яких Білорусь ввела санкції.

 

"Конкретний перелік товарів, робіт (послуг) і за необхідності іноземних юридичних та фізичних осіб буде встановлено Радою Міністрів", – вказано на сайті самопроголошеного президента.

 

Нагадаємо, влітку 2020 року в Білорусі пройшли вибори президента, на яких переміг Олександр Лукашенко. Результати досі не визнали країни цивілізованого світу. Від серпня у країні тривають протести проти режиму самопроголошеного президента.

 

Євросоюз запровадив кілька пакетів санкції проти Білорусі. Перший ввели ще 2 жовтня 2020 року. Туди потрапили 40 білоруських чиновників, проте Лукашенка серед них не було.

 

Глава білоруського МЗС Володимир Макей заявив, що санкції чи інші обмежувальні заходи проти Білорусі "шкідливі абсолютно для всіх".