Зеленський планує окремо зустрітися з Макроном, Меркель і Путіним

12:36, 09.03.2021
Зеленський планує окремо зустрітися з Макроном, Меркель і Путіним

Володимир Зеленський під час виступу на форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм». (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський має намір провести окремі зустрічі з лідерами країн «нормандської четвірки», щоб не відтерміновувати питання щодо Донбасу. Щоправда, це станеться лише у тому випадку, якщо лідерів Франції, Німеччини і Росії не вдасться зібрати на спільний саміт.

 

Наразі ж влада України працює над підготовкою зустрічі в нормандському форматі.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив під час виступу на форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» у вівторок.

 

"У будь-якому випадку, готується нормандська зустріч. Вона повинна бути. Я від себе скажу, і я це сказав нашим західним партнерам: буде зустріч в нормандському форматі - я знайду формат, коли зустрінуся з кожним з цих лідерів нормандської четвірки. Як кажуть, якщо гора не йде до Магомеда, то нічого страшного - значить, я зустрінуся з кожним окремо", - сказав президент.

 

Він додав, що вирішення "цього важливого питання" не відкладатимуть.

 

Зеленський також нагадав, що в середу відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Слід зазначити, що за попередніми домовленостями саміт лідерів країн "нормандської четвірки" мав відбутися у квітні.

 

Глава МЗС України Дмитро Кулеба раніше заявляв, що для того, аби зрушити з місця врегулювання на Донбасі, потрібен новий саміт лідерів країн "нормандської четвірки".