Призначення Шкарлета: депутати направили до КС подання

14:06, 05.03.2021
Призначення Шкарлета: депутати направили до КС подання

Подання до суду підписалися 46 депутатів.

Депутати від "Голосу” відправили до Конституційного суду подання щодо скасування рішення Верховної Ради, завдяки кому Сергій Шкарлета призначили міністром освіти і науки. Нардепи вважають, що рішення було прийнято з порушеннями, адже під час голосування зафіксували кнопкодавство.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

 

Заступниця голови “Голосу" Інна Совсун розповіла, що фракція відправила подання до Конституційного суду, у якому підписалися 46 депутатів.

 

Йдеться про нардепів від фракцій "Голос" і "Європейська солідарність", а також кілька мажоритарників, які є позафракційними.

 

"Депутати з інших фракцій, зокрема від "Слуги народу", відмовилися підписувати його, але це не критично, тому що 46 підписів цілком достатньо", - зазначила депутатка.

 

Подання підписали наступні партії: "Голос" – 17 голосів, "Європейська солідарність" – 25, "Батьківщина" – 1, позафракційні – 2, "За майбутнє" – 1.

 

На уточнююче питання, коли саме депутати відправили подання щодо призначення Шкарлета міністром в Констритуційний Суд, Совсун відповіла, що це сталося "вчора або позавчора".

 

Як повідомляла УМ, 4 березня Державне бюро розслідувань викликало на допит нардепів від "Голосу" Ярослава Железняка, Інну Совсун, Ольгу Стефанишин та Наталію Піпу – вони є свідками у справі про ймовірне кнопкодавство під час за призначення Шкарлета.