Коронавірус: у Богородчанах на Івано-Франківщині розгортають мобільний госпіталь, фото

14:20, 20.02.2021
Коронавірус: у Богородчанах на Івано-Франківщині розгортають мобільний госпіталь, фото

Мобільний госпіталь ДСНС у Богородчанах розгортають рятувальники. Намети встановлюють на снігу.

Тимчасовий мобільний госпіталь із окремих наметів для хворих на СОVID-19 розгортають, як і планувалося кілька днів тому, в селищі міського типу Богородчани Івано-Франківської області в суботу.

 

Даний шпиталь має підсилити роботу стаціонарної селищної лікарні, яка може прийняти 250 людей, тоді як мобільний госпіталь розрахований на 120 місць.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують місцеві ЗМІ в суботу.

 

Мобільний госпіталь перевезли із Києва. Зранку вже було встановлено 10 наметів.

 

Кілька днів тому, Богородчанський селищний голова Ростислав Заремба запевняв, що у смт не будуть розгортати мобільний госпіталь ДСНС України. Мовляв, йдеться лише про переведення місцевої лікарні у протиковідний шпиталь.

 

Втім, з’ясувалося, що це не зовсім так.

 

 

Як розповіли журналістам рідні пацієнтів, інфекційне відділення шпиталю повністю заповнене, з інших відділень виписують хворих, а ті, які потребують стаціонарного лікування, – у шпиталі.

 

 

«Моя мама з COVID лежить три дні. Почалось з ниркової недостатності. Тест підтвердив коронавірусну інфекцію. Вся палата зайнята, там 5 хворих», – каже Надія Польова у коментарі Радіо Свобода.

 

Мобільний госпіталь, який належить ДСНС, розгортають рятувальники. Намети встановлюють на снігу. Дорогу перед мобільним шпиталем розчищають від талого снігу. Цей тимчасовий госпіталь застосують при надзвичайній ситуації з поширенням коронавірусної інфекції.

 

Зауважимо, що з 22 до 28 лютого в Івано-Франківській області через різке зростання кількості хворих на COVID-19 запроваджують посилений режим карантину

 

За останню добу в Івано-Франківській області виявили 738 нових випадки COVID-19.