Робоча група знайшла в лекціях Більченко багато порушень

17:37, 17.02.2021
Робоча група знайшла в лекціях Більченко багато порушень

Наразі Більченко лише відсторонили від занять

Члени робочої групи від педагогічного університету імені Драгоманова знайшли низку порушень в онлайн-лекціях, які викладачка Євгенія Більченко проводила під час дистанційного навчання.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє  Укрінформ.

 

В університеті розповіли, що у лекціях Більченко наявні помилки, які ставлять під сумнів володіння нею необхідними знаннями для викладання.

 

Зокрема, виявлені порушення низки законів України про освіту та державну мову, оскільки значна частина лекцій, які професорка прочитала студентам і оприлюднила на ютубі, були російською мовою.

 

Також наявні факти словесного паплюження колег-культурологів, образи гідності колег та ідейних опонентів, використання Більченко мови ненависті під час лекцій для студентів.


Зазначимо, що робоча група порекомендувала ректору університету Драгоманова створити робочу комісію для аналізу всіх напрямів роботи кафедри культурології та філософської антропології, де працює Більченко. Пропонують залучити до діяльності комісії провідних фахівців України.


Тому робоча група рекомендувала декану факультету філософії та суспільствознавства Івану Дроботу тимчасово відсторонити Більченко від виконання посадових обов‘язків на час діяльності вищевказаної робочої комісії.

 

Як повідомляла УМ, професорка університету Драгоманова Євгенія Більченко публічно критикувала новий закон про мову. Вона написала про нього так: "Лише ланка в ланцюзі, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії".

 

Також викладачка оприлюднила цілу низку скандальних заяв як "представниця російської цивілізації".

 

Водночас Більченко назвала Україну тоталітарною державою. Вона зазначила, що українською владою керують "вуличні етнорадикали", що займаються "фашизмом" і "Бухенвальдом".

 

А студентська спільнота засуджує позицію викладачки. Студенти закликали керівництво університету відреагувати на ситуацію.

 

У  МОН заявили, що немає повноважень звільнити викладачку. Це може зробити лише ректор вишу.
Водночас колишні студенти вишу згадують, що раніше Більченко мала проукраїнську позицію, брала активну участь в Євромайдані та допомагала військовослужбовцям


Відомо, що наразі Більченко лише відсторонили від занять, але не звільнили.

 

Більченко вважає, що її можуть звільнити або вбити, як це зробили з загиблим журналістом Олесем Бузиною