Будуть звільняти або вбивати, як Бузину - Більченко

16:09, 16.02.2021
Будуть звільняти або вбивати, як Бузину - Більченко

Більченко закрила власну сторінку в соцмережі через постійні погрози на її адресу.

Скандальна викладачка з університету імені Драгоманова Євгенія Більченко, яка опинилася в центрі скандалу через антиукраїнські висловлювання, вважає, що її можуть звільнити або вбити, як це зробили з загиблим журналістом Олесем Бузиною.

 

Як інформує УМ, прог це повідомляє Сегодня.

 

В інтерв'ю Більченко розповіла, що їй довелося закрити власну сторінку в соцмережі через постійні погрози на її адресу.

 

Викладачка сподівалася, що все це затихне, як вщухають всі медіахвилі. Але цього не відбувається, і погрози їй посилюються.

 

"І я думаю, що мене будуть звільняти або вбивати, як Бузину. Ось і все... Мене просто загнали в кут постійними нападками. Опоненти заявляють, що проти мене будуть починати другу кампанію цькування. Тобто вони не приховують, що була перша, і хочуть запустити другу,
– заявила Більченко.

 

Нагадаємо, Олесь Бузина – це український журналіст, який мав українофобські погляди. Його убили 16 квітня 2015 року у Києві у дворі багатоповерхового будинку.

 

У червні було затримали двох осіб, яких підозрюють у злочині – Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Спочатку їх відправили у в'язницю і кілька разів продовжували цей запобіжний захід. Але зараз вони не знаходяться під вартою.

 

Як повідомляла УМ, професорка університету Драгоманова Євгенія Більченко публічно критикувала новий закон про мову. Вона написала про нього так: "Лише ланка в ланцюзі, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії".

 

Також викладачка оприлюднила цілу низку скандальних заяв як "представниця російської цивілізації".

 

Водночас Більченко назвала Україну тоталітарною державою. Вона зазначила, що українською владою керують "вуличні етнорадикали", що займаються "фашизмом" і "Бухенвальдом".

 

А студентська спільнота засуджує позицію викладачки. Студенти закликали керівництво університету відреагувати на ситуацію.

 

У  МОН заявили, що немає повноважень звільнити викладачку. Це може зробити лише ректор вишу.
Водночас колишні студенти вишу згадують, що раніше Більченко мала проукраїнську позицію, брала активну участь в Євромайдані та допомагала військовослужбовцям


Відомо, що наразі Більченко лише відсторонили від занять, але не звільнили.