Новинський створив міжфракційне об’єднання «За конфесійний мир в Україні»

15:20, 17.02.2021
Новинський створив міжфракційне об’єднання «За конфесійний мир в Україні»

Новинського у квітні 2020 року Митрополит Онуфрій висвятив у диякони.

У Верховній Раді створили нове міжфракційне об’єднання «За конфесійний мир в Україні».

 

Як інформує УМ, про це оголосив перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, повідомляє rada.gov.ua.

 

“Створено міжфракційне депутатське об’єднання “За конфесійний мир в Україні. Співголовами цього об’єднання обрано народних депутатів України Качуру Олександра Анатолійовича та Новинського Вадима Владиславовича”, – зазначив перший віце-спікер.

 

Нагадаємо, спонсора УПЦ МП, нардепа Вадима Новинського у квітні 2020 року Митрополит Онуфрій висвятив у диякони.

 

У 2018 році його внесли до бази "Миротворця".

 

Качура Олександр є членом фракції партії «Слуга Народу» у Верховній Раді України. До набуття повноважень народного депутата був адвокатом президента України Володимира Зеленського, партії «Слуга Народу» та компанії «Квартал 95».

 

Вважає закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» дискримінаційним. У грудні 2020 року разом з іншими 27 депутатами фракції «Слуга народу» подав законопроєкт, який пропонує скасувати штрафи за відмову надавати послуги українською мовою.

 

У 2019 році Тетяна Чорновол заявила, нібито Качура 2013—2014 року очолював проросійську партію «Український вибір» Медведчука, також був лідером осередку організації у Солом'янському районі Києва. Чорновол також стверджувала, що в 2015 році він займався юридичним супроводом щодо реєстрації проросійської партії Шарія. Качура заперечував ці звинувачення.