ЄС розробляє «сертифікати вакцинації»

14:52, 14.02.2021
ЄС розробляє «сертифікати вакцинації»

Сертифікат - не буде "паспортом" вакцинації.

Європейський союз планує запровадити "сертифікат вакцинації" для людей, які зробили щеплення проти коронавірусної інфекції.

 

 

Як інформує УМ, про це передає Augsburger Allgemeine.

 

Зауважимо, за словами єврокомісара з питань охорони здоров'я Стелли Кіріакідес, це не буде "паспортом" вакцинації.

 

Кіріакідес пояснила, що сертифікат вакцинації – це лише медичний документ і він не даватиме жодних привілеїв, до прикладу, можливості вільно подорожувати.

 

"Різниця полягає в тому, що в документі, про який ми думаємо, міститимуться всі дані, пов’язані з вакцинацією. Він не тільки дозволить проводити диференційований огляд, незалежно від того, де це відбудеться пізніше. Це також дасть нам уявлення про розвиток вірусу, а також про можливі побічні ефекти. Отже, мова йде про медичний документ", - сказала єврокомісар.

 

Документ має бути розроблений на глобальному рівні і зараз тривають переговори з цього питання в рамках Всесвітньої організації охорони здоров'я.

 

"Але рішення щодо такого документу вже повинні будуть ухвалювати глави держав та урядів ЄС", – зазначила Кіріакідес.

 

Як повідомляла УМ, Максим Степанов відреагував на відкриття кримінального провадження щодо махінацій під час закупівлі вакцин проти COVID-19. Очільник МОЗ заявив, що його міністерство працює прозоро.

 

Кабінет міністрів офіційно заборонив реєструвати і використовувати російську вакцину від коронавірусу Sputnik V в Україні.