Олексій Навальний і ВООЗ номіновані на Нобелівську премію миру-2021

17:02, 31.01.2021
Олексій Навальний і ВООЗ номіновані на Нобелівську премію миру-2021

Олексій Навальний був висунутий вченими на Нобелівську премію миру за "зусилля щодо мирної демократизації Росії".

Арештований російський опозиціонер Олексій Навальний, а також Всесвітня організація охорони здоров'я та екологічна активістка Грета Тунберг номіновані на Нобелівську премію миру у 2021 році.

 

Як передає Україна молода, про це з посиланням на власні джерела інформує Reuters  в неділю.

 

Зазначається, що серед номінантів на Нобелівську премію миру цьогоріч є Тунберг, Навальний, ВООЗ, а також програма COVAX для забезпечення справедливого доступу до вакцин COVID-19 для бідних країн.

 

Також у переліку – опозиційні білоруські політики Світлана Тихановська, Марія Колеснікова та Вероніка Цепкало за їхню "боротьбу за чесні вибори та натхнення для мирного опору".

 

Тоді як пані Тунберг названа одним з "найголовніших представників боротьби з кліматичною кризою".

 

Водночас, постраждалий від отруєння, а згодом арештований після повернення до Москви Олексій Навальний був висунутий російськими вченими за "зусилля щодо мирної демократизації Росії".

 

Серед інших номінантів - колишній президент США Дональд Трамп, НАТО та Агентство ООН з питань біженців.

 

Раніше російський професор Ратґерського університету, що в Нью-Джерсі, Сергій Єрофеєв раніше заявляв, що кандидатуру Навального запропонувала низка професорів визнаних університетів, які займаються Росією.

 

За словами вченого, останні події підштовхнули підтримати кандидатуру російського опозиціонера навіть тих вчених, які раніше негативно оцінювали його діяльність.

 

Як повідомляла «УМ», Литва номінувала на Нобелівську премію миру білоруську опозиціонерку Світлану Тихановську.