Протести у Росії: майже 3 тисячі затриманих, фото

15:18, 31.01.2021
Протести у Росії: майже 3 тисячі затриманих, фото

У Санкт-Петербурзі ОМОНівці б'ють людей кийками, з хід пішли електрошокери.

Кількість затриманих учасників акції «Свободу Навальному» наближається до 3 тисяч осіб в багатьох містах Росії у неділю, станом на 15.00 за київським часом.

 

Як інформує Україна молода, такі дані наводить правозахисний сайт «ОВД-Инфо», який моніторить політичні переслідування у РФ.

 

За даними порталу, всього станом на 15:10 по всій Росії затримали 2924 учасника акцій протесту.

 

Найбільше затриманих - в Москві: понад 700.

 

Тоді як у Санкт-Петербурзі – майже 450, у Красноярську – майже 200 затриманих, а у Владивостоку, Нижньому Новгороді, Новосибірську і Новокузнецьку – в межах сотні у кожному місті (від 100 до 120 затриманих).

 

Також стало відомо, що на акції в російській столиці була вже вдруге затримана дружина Навального Юлія.

 

 

Також відомо, що у Владивостоку до затриманих у відділі поліції застосовують фізичне насильство, стріляють з травматичної зброї і б'ють електрошокером.

 

Російські видання публікують відео нападу силовиків на учасників мітингів.

 

 

Жорсткі затримання тривають у Петербурзі. Зокрема, ОМОНівці б'ють людей кийками, з хід пішли електрошокери. Одному з учасників протесту після удару струмом стало погано, у нього почалися судоми.

 

У Челябінську силовики також б'ють протестувальників, включаючи літніх жінок.

 

 

А у Казані затриманих людей масово поклали обличчям у сніг.

 

Як повідомляла «УМ», 31 січня в багатьох містах Росії (щонайменше 142 міста) поновилися мітинги на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального.

 

Тиждень тому, 23 січня, в Росії відбулися масштабні акції протесту, а поліція затримала рекордну кількість учасників за останні 10 років - близько 3, 5 тисяч. 

 

Зауважимо, що після повернення з Німеччини і арешту опозиціонера Олексія Навального в Росії, його «Фонд боротьби з корупцією» опублікував в мережі чергове розслідування лідера про розкішний палац Путіна поблизу курорту Геленджик на Чорному морі. Розслідування стало каталізатором протестів у Росії. 
 
Безпрецедентне насильство силовиків щодо протестувальників у РФ засудило чимало країн світу.