Свободу Навальному: в Росії відновилися акції протесту, фото

10:26, 31.01.2021
Свободу Навальному: в Росії відновилися акції протесту, фото

У Красноярську мітингувальників оточили силовики.

Мешканці щонайменше 142 міст візьмуть участь в акціях на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального, які заплановані в Росії у неділю. Ще десятки акцій солідарності пройдуть за кордоном.

 

Через різницю в часі першими вийшли на акції протесту мешканці Далекого Сходу і Сибіру.

 

Як інформує Україна молода, про це інформують окремі російські ЗМІ і штаб Навального у соцмережах у неділю.

 

Російська поліція, як і минулої неділі, активно затримує мирних мітингувальників: станом на 10.00 за київським часом було затримано близько 500 людей. Найбільше затриманих у Владивостоці.

 

                                           Затримані у Владивостоці.

 

Людей також затримують в Новокузнецьку, Іркутську, Хабаровську, Петропавловську-Камчатському, Читі і Барнаулі, а також в Улан-Уде і Новосибірську, в Якутську, Кемерово і Находці, в Південно-Сахалінську, Пермі, Уфі тощо.

 

 

У Москві і Санкт-Петербурзі почали готуватися до акцій протесту напередодні: у центрі столиці влада спорудила металеві конструкції і огорожі. Так, Луб'янка і прилеглі вулиці повністю огородили перед акцією протесту.

 

 

Поліція Москви оголосила, що в центрі міста введуть безпрецедентні обмеження для руху пішоходів і транспорту. Влада закрила на вхід і вихід сім станцій метро, ​​зміниламаршрутирухугромадськоготранспортуінавітьзаборонилапрохідпішоходів. Поілція вже почала затримувати людей поодинці.

 

 

У Петербурзі також стоять поліцейські кордони, автобуси для затриманих та автозаки. Станції метро "Невський проспект" та "Чернишевська" закрито. А поліція зранку проводить обшуки в активістів за кількома адресами.

 

У Челябінську на мітингу силовики проводять жорсткі затримання - висмикують людей з натовпу і б'ють кийками.

 

Як повідомляла "УМ", минулої неділі, 24 січня, в Росії відбулися масштабні акції протесту, а поліція затримала рекордну кількість учасників за останні 10 років - близько 3, 5 тисяч. 

 

Зауважимо, що після повернення з Німеччини і арешту опозиціонера Олексія Навального в Росії, його «Фонд боротьби з корупцією» опублікував в мережі чергове розслідування лідера про розкішний палац Путіна поблизу курорту Геленджик на Чорному морі. Розслідування стало каталізатором протестів у Росії. 
 
Безпрецедентне насильство силовиків щодо протестувальників у РФ засудило чимало країн світу.