Дмитро Нескоромний підозрюється в замовленні вбивства генерала Наумова

21:11, 27.01.2021
Дмитро Нескоромний підозрюється в замовленні вбивства генерала Наумова

Схема СБУ: зустріч Юрія Расюка і Дмитра Нескоромного.

Колишньому першому заступнику голови СБУ Дмитру Нескоромному заочно оголосили підозру в організації замовного вбивства начальника Головного Управління внутрішньої безпеки СБУ, бригадного генерала Андрія Наумова.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресслужба СБУ в середу ввечері.

 

Зазначається, що підозру вручили рідним Нескоромного. Самого ж експосадовця СБУ розшукують для допиту, як підозрюваного, та мають вручити клопотання про обрання запобіжного заходу.

 

Зазначається, що Служба безпеки встановила, що Нескоромний спільно зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком вирішили вбити Наумова.

 

Серед доказів, які це підтверджують, – відео- та фотоматеріали, аудіозаписи розмов Расюка, Нескоромного та інших осіб, під час яких, зокрема, обговорюється організація вбивства, виконавці та інші деталі.

 

За версією слідства, основним мотивом злочину став той факт, що Наумов був перешкодою для повернення Нескоромного на високу посаду в керівництві Служби, а також виступав проти призначення окремих членів колишньої команди Нескоромного в СБУ.

Фігуранти справи розробили детальний план вбивства. Задля його виконання Расюк упродовж жовтня 2020 року – січня 2021 року підшукав виконавців злочину, забезпечив їх фінансування, організував стеження за Наумовим.

 

Це також підтверджено матеріалами справи та відповідними аудіо записами.

 

На одному аудіозаписі - розмова, записана під час зустрічі Нескоромного та Расюка, на якій обговорюється, скільки коштуватиме ця справа:

 

 На іншому аудіозаписі Расюк з невідомим чоловіком обговорює організацію замовного вбивства Наумова:

 

 

«Попри вжиті фігурантами заходи конспірації, співробітники СБУ задокументували їхню протиправну діяльність та запобігли вчиненню замовного вбивства. Під час чергової передачі грошових коштів затримано Ю. Расюка, якому 23 січня 2021 Шевченківський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - наголошують в СБУ.

 

Як повідомляла «УМ», полковник спецпідрозділу СБУ "Альфа" Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Це нібито пов'язано із корупційними розбірками між колишніми і нинішними представниками керівництва СБУ.

 

За даними слідства, організатор замаху запропонував 50 тисяч доларів за вчинення злочину, злочин планувався у змові декількох осіб.

 

За даними журналістських розслідувань, бригадний генерал СБУ Андрій Наумов оформляє елітну нерухомість і авто на матір і цивільну дружину.