Рада хоче заслухати Баканова через замовне вбивство в СБУ

12:25, 27.01.2021
Рада хоче заслухати Баканова через замовне вбивство в СБУ

Рада хоче заслухати Баканова (Фото ssu.gov.)

У комітеті Верховної Ради хочуть заслухати звіт очільника Служби безпеки України Івана Баканова. Все через скандал із замовним вбивством у спецслужбі.

 

Як інформує УМ, про це поаідомляє LB.ua

 

Парламент очікує на пресконференцію глави СБУ, розповіла нардепка від "Слуги народу" Ірина Верещук.

 

За словами Верещук, невдовзі визначать точну дату. Хоча виступ Баканова планують найближчими днями.

 

"Є намір в рамках парламентського контролю заслухати пана Баканова... У нас ці тижні пленарні, тому зібрати комітет можна буде оперативно", - зауважила нардепка.

 

Верещук додала, що на засіданні фракції "Слуги народу" 25 січня питання СБУ не обговорювали.

 

Натомість депутатка від "Слуги народу" Мар’яна Безугла зазначила, що наразі резонансні справи в СБУ обговорювалилише на рівні комітету. Згодом спілкуватимуться з керівництвом спецслужби.

 

До слова, політикиня додала, що у Раді зосередились на законопроєкті про реформування СБУ.

 

Як повідомляла «УМ», раніше стало відомо, що полковник спецпідрозділу СБУ "Альфа" Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. Це нібито пов'язано із корупційними розбірками між колишніми і нинішними представниками керівництва СБУ.

 

За даними слідства, організатор замаху запропонував 50 тисяч доларів за вчинення злочину, злочин планувався у змові декількох осіб.

 

Пізніше Служба безпеки України підтвердила інформацію про затримання свого діючого працівника і попередження вбивства співробітника спецслужби.

 

23 січня Шевченківський районний суд Києва арештував Расюка на 60 діб без можливості внесення застави.

 

За даними журналістських розслідувань, бригадний генерал СБУ Андрій Наумов оформляє елітну нерухомість і авто на матір і цивільну дружину.