Немілостівого звільнять через водіння авто п'яним і напад на поліцейських

09:46, 21.01.2021
Немілостівого звільнять через водіння авто п'яним і напад на поліцейських

За словами одного із правоохоронців, Немілостівий був "синім наглухо".

Кабінет Міністрів найближчим часом збирається звільнити заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого. Раніше чиновника спіймали п'яним за кермом і він почав кидатися на поліцейських.

 

Як інформує УМ, таку заяву зробив український прем'єр Денис Шмигаль у фейсбуці. Як уточнив він, звільнення Немілостівого розглянуть на позачерговому засіданні уряду. Заплановано воно на ранок четверга, 21 січня.

 

Шмигаль наголосив, що питання заступника Уруського буде єдиним на порядку денному.

 

"Я вже не раз казав: в нашому уряді немає недоторканих. Ще раз доведемо ці слова діями", - підкреслив прем'єр.

 

Зауважимо, що Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості є доволі молодим. Його створили в липні 2020 року. Тоді ж очільником відомства став вже екскерівник Держкосмосу Олег Уруський. А у серпні заступником останнього Кабмін призначив Немілостівого.

 

Нагадаємо, інцидент із Немілостівим стався ввечері 20 січня. Запідозривши, що чоловік – нетверезий, його зупинили патрульні.

 

Натомість чиновник відмовився оформлювати протокол. Більше того, він влаштував перепалку та штовханину з поліцейськими. Також Немілостівий вирішив пригрозити поліції своєю посадою та назвався заступником міністра.

 

За словами одного із правоохоронців, Немілостівий був "синім наглухо".

 

                          Запис нагрудної камери патрульного – дивіться відео

 

Віцепрем'єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський відреагував на інцидент, що трапився з його заступником Віталієм Немілостівим.

 

"Його вчинок є неприйнятним та таким, що підриває авторитет представника виконавчої влади в очах українського народу.Вважаю, що така безвідповідальна поведінка з боку Віталія Немілостівого унеможливлює подальше його перебування на посаді заступника міністра", - написав Уруський.

 

Віталій Немілостівий народився він у 1968 році в Харкові. У 1994 році закінчив Харківський педагогічний інститут імені Григорія Сковороди, а в 2001-му – Національну юридичну академію маєтку Ярослава Мудрого, спеціальність – юрист.

 

З 1995 по 2007 очолював або був одним із керівників підприємств машинобудівної галузі.

 

Зокрема, він є одним із співвласників Харківського заводу транспортного устаткування. А у 2015 році став почесним головою корпорації "УкрІннМаш".

 

Вперше у Кабміні почав працювати ще в 2007 році. Тоді за прем'єрства Юлії Тимошенко став першим заступником міністра промислової політики. Цю ж посаду він обіймав і в уряді Миколи Азарова (2010 – 2011 роки).

 

У 2012 – 14 роках був нардепом Верховної Ради VII скликання. Тоді з ним вибухнув ще один скандал. Спершу він вийшов із фракції "Батьківщина" (загалом тоді вийшли 4 нардепи, їх невдовзі охрестили "тушками). А опісля написав заяву про складання депутатських повноважень. Однак її парламент не прийняв.

 

У 2014 році його обрали депутатом Комінтернівської районної ради. Представляв Немілостівий тоді "Партію зелених".

 

Також він фігурує у досудовому розслідуванні кримінального провадження 2017 року. Справа стосується передачі грошей фіктивним підприємствам.