Олег Уруський призначений віцепрем'єром з промислової політики

15:25, 16.07.2020
Олег Уруський призначений віцепрем'єром з промислової політики

Верховна Рада призначила Олега Уруського віцепрем'єр-міністром з питань стратегічних галузей промисловості під час засідання Верховної Ради 16 липня.

 

Як інформує УМ, за його призначення проголосували 250 нардепів.

 

Що відомо про нового віцепрем'єра з промислової політики – читайте у матеріалі 24 каналу.

 

Віцепрем'єр з промислової політики Олег Уруський народився 13 квітня 1963 року у Чорткові, що на Тернопільщині. Закінчив Київське вище військове авіаційне інженерне училище та став доктором технічних наук.


Він був головою управління Національного космічного агентства України.

 

Обіймав посаду очільника управління апарату РНБО.

 

У 2000 році став перший заступник голови Держкомісії у справах оборонно-промислового комплексу України. З 2003 по 2005 роки працював начальником відділу у секретаріаті Кабміну.
Після цього був першим заступником глави Міністерства промислової політики.

 

У 2015 році він очолював Державне космічне агентство України.

 

З квітня очолює інжинірингову компанію "Прогрестех-Україна", яка надає інженерні послуги, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки.

 

Згідно з декларацією Уруського за 2019 рік, він володіє земельною ділянкою на Київщині та автомобілем Audi А7. Також Уруський володіє: "Авіаційно-космічні системи та технології" – 48% уставного капіталу; "Ековей Технолоджі" – 25%; "Юнайтед Гудс Енд Фудс ЛТД" – 33%; Мережа магазинів безмитної торгівлі вітчизняних виробників "Юнайтед Гудс Енд Фудс" – 25%; Науково-дослідний і технічний центр "Ротор" – 3%.