Кабмін створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості

15:53, 22.07.2020
Кабмін створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості

Кабінет міністрів утворив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

 

Як інформує УМ, відповідне рішення узвалено на Засіданні Кабміну

 

“Щоб новий міністр зміг виконувати поставлені йому завдання та намічені цілі, потрібно дати йому необхідний майданчик та ресурси. Тобто створити нове міністерство. Я вже казав, що питання давно назріло. Це була наша стратегія та обіцянка ще на початку роботи нашого уряду. Має бути новий підхід до розвитку промисловості шляхом формування ефективної державної політики та стратегії”, — сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Перед цим нещодавно призначений віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський розповів, що це міністерство буде відповідати за "формування та забезпечення, реалізацію державної промислової політики у сферах розвитку стратегічних галузей промисловості".

 

"Прийняття цієї постанови (простворення міністерства – ред.) дозволить забезпечити сталий розвиток стратегічних галузей промисловості, створення нових робочих місць, збільшення надходження до державного бюджету, розвиток регіонів, позитивно вплине на ринкове середовище", - сказав віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості.. 

 

За словами віце-прем’єр-міністра Олега Уруського, метою прийняття акта є утворення центрального органу виконавчої влади, відповідального за формування та забезпечення реалізації державної промислової політики у сферах розвитку стратегічних галузей промисловості.

 

“Прийняття цієї постанови дозволить забезпечити сталий розвиток стратегічних галузей промисловості, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до державного бюджету, забезпечить розвиток регіонів”, — зазначив Олег Уруський.

 

За словами Прем’єр-міністра, першочерговий пріоритет нового відомства — оборонна високотехнологічна галузь, яка має значний потенціал в Україні.

 

“Тому сьогодні ми офіційно даємо старт створенню нового міністерства”, — додав Денис Шмигаль.