Керівництво МОЗ не наполягатиме на продовженні локдауну після 25 січня – Віктор Ляшко

16:34, 14.01.2021
Керівництво МОЗ не наполягатиме на продовженні локдауну після 25 січня – Віктор Ляшко

МОЗ відреагує на порушення карантинних заходів на гірськолижних курортах, зокрема в Буковелі.

Керівництво Міністерства охорони здоров'я більше не наполягатиме на продовженні суворого карантину після 25 січня.

 

Як передає Україна молода, про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" у четвер.

 

"МОЗ поки що не наполягатиме на продовженні суворого карантину після 25 січня", - сказав заступник міністра.  

 

За його словами, міністерство розраховує вийти з карантину з 25 січня і надалі перейти на адаптивний карантин, який застосовуватимуть там, де будуть локальні спалахи СOVID-19.

 

Водночас пан Ляшко наголосив, що "є певні змінні, які не можна передбачити" і врахувати у прогнозах.

 

На питання журналістів щодо відсутності реакції МОЗ на порушення карантинних заходів на гірськолижних курортах, зокрема в Буковелі, заступник міністра запевнив, що така реакція є.

 

«Ми дозволяли гірськолижним курортам працювати під час посиленого карантину… У всіх країнах відмічається певна пандемічна втома, людям потрібно десь трошки відпускати енергію. Ми позакривали ресторани, розважальні зони. Найбільш безпечним з точки зору епідемічної ситуації буде відпочинок на повітрі і з малою кількістю людей. Коли ми говоримо про гірськолижний спуск, він безпечний. Проблема лише у чергах на підйомники», - відповів Віктор Ляшко.

 

Як повідомляла "УМ", українців обурили селфі президента Зеленського з відпочинку на гірськолижному курорті «Буковель», тоді як вони не можуть купити все необхідне в магазинах, а чимало підприємців змушені закритися на час локдауну і нести збитки. Глава держави попри початок січневого локдауну, не дотримується соціальної дистанції з іншими людьми: зокрема, робить селфі з усіма бажаючими прихильниками без маски.

 

Керівництво МОЗ відреагувало на обурення українців через заборону супермаркетам і магазинам  продавати частину товарів, включно з лампочками, батарейками, дитячими іграшками, презервативами та шкарпетками під час жорсткого карантину.