Кількість шкарпеток і футболок можна було розрахувати: Степанов про локдаун

11:10, 11.01.2021
Кількість шкарпеток і футболок можна було розрахувати: Степанов про локдаун

Про посилення карантину попереджали заздалегідь, наголошує Степанов

Максим Степанов заявив, що про обмеження, які діють у період локдауну, почали розповідати ще з 9 грудня 2020 року. Міністр охорони здоров'я переконаний, що українці могли розрахувати, скільки їм буде потрібно нових пар шкарпеток та футболок на час дії жорсткого карантину.


Українці мали достатньо часу, щоб підготуватися до локдауну, про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє 24 канал.

 

Степанов нагадав, що постанову щодо введення жорсткого карантину прийняли ще 9 грудня 2020 року.

 

"Ми заздалегідь, за місяць розповіли й показали, що буде можливо в країні, а що – ні", - зазначив глава МОЗ.

 

Та додав, що людям пояснили, які товари будуть у вільному продажу, які магазини будуть відчинені. Мова йде про ті, які продають продукти, засоби гігієни, побутову хімію, медичні вироби, ліки.

 

Степанов переконаний, що до 16 днів, які відвели на цей карантин, можна було підготуватися.

 

"Точно було можливо розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібна людині на цей час", - наголосив очільник міністерства.

 

Він також додав: навіть якщо людина не встигла купити шкарпетки й футболки, то може зробити це онлайн. Адже адресну доставку ніхто не скасовував.

 

Як повідомляла УМ,  українці скаржаться, що через карантин не мають змоги купити деякі необхідні товари, зокрема, шкарпетки.

 

За словами головного санітарного лікаря України Віктор Ляшко, саме завдяки забороні на продаж таких товарів люди не поїдуть до супермаркетів за ними й з більшою ймовірністю залишаться вдома, адже ці товари не належать до товарів першої необхідності.