Штурм Капітолія: суд розгляне справи пів сотні нападників

18:51, 09.01.2021
Штурм Капітолія: суд розгляне справи пів сотні нападників

Нападників на Капітолій у Вашингтоні продовжують розшукувати.

Справи щодо більше 50 нападників на Капітолій у Вашингтоні надійшли до американських судів округу Колумбія на даний час.  

 

Як передає Україна молода, про це інформують американські ЗМІ з посиланням на Міністерство юстиції США в суботу.

 

Зокрема, відомо, що Федеральний суд округу Колумбія розглядає обвинувачення щодо 13 осіб, які брали участь у нападі на Конгрес США 6 січня 2021 року. Справи ще близько 40 осіб зараз розглядає Вищий суд округу Колумбія.

 

Нападники обвинувачуються в незаконному проникненні до Капітолія, зокрема зі зброєю, в порушенні комендантської години. Також їм інкримінують низку інших статей.

 

Інших нападників продовжують розшукувати.

 

В.о. прокурора США Майкл Шервін назвав напад на будівлю Капітолія атакою на один із ключових інститутів країни.

 

«Наше відомство у співпраці з іншими правоохоронними органами оперативно залучить усі ресурси для виявлення, арешту і початку судового переслідування осіб, які брали участь в злочинних діях в будівлі Капітолія США», — підкреслив він.

 

Раніше ФБР оголосило нагороду в 50 тис. доларів за інформацію про людей, які пронесли вибухові пристрої на територію Конгресу США.

 

У поліції Вашингтона заявили, що отримали близько 17 тисяч повідомлень від громадян, які нібито мають інформацію про учасників нападу на Капітолій.

 

Як повідомляла «УМ», соцмережа Twitter назавжди заблокувала аккаунт 45-го президента США Дональда Трампа @RealDonaldTrump "через ризик подальшого підбурювання до насильства", як це було у випадку зі штурмом Капітолію у Вашингтоні. 

 

Спільне засідання двох палат парламенту США підтвердило обрання Джо Байдена 46-м президентом США. Процедура відбулася після дебатів щодо кількох штатів, щодо підрахунку голосів у яких були заперечення від окремих членів Конгресу. По кожному з цих штатів ті, хто заперечував поразку Трампа, лишилися у абсолютній меншості.

 

20 січня відбудеться інавгурація нового президента США. Джо Байден назвав дії Дональда Трампа під час штурму Капітолію його прихильниками "ганьбою для країни".