Порошенко вшанував жертв авіакатастрофи в Ірані: справа честі для влади добитися справедливості

11:41, 08.01.2021
Порошенко вшанував жертв авіакатастрофи в Ірані: справа честі для влади добитися справедливості

Рік тому в авіакатастрофі літака рейсу PS752 Міжнародних авіаліній України під Тегераном загинули 176 осіб.

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко вшанував пам’ять жертв авіакатастрофи літака МАУ, яка сталася у небі над Тегераном рівно рік тому.  

 

Про це повідомляє Україна молода у п’ятницю.

 

На думку Порошенка, українська влада має довести розслідування до логічного завершення, встановити винуватців трагедії і домогтися справедливої компенсації для родин загиблих українців.

 

«Рік тому в авіакатастрофі літака рейсу PS752 Міжнародних авіаліній України під Тегераном загинули 176 осіб. Серед них були і наші співгромадяни — дев’ять членів екіпажу та двоє пасажирів», – написав Петро Порошенко у Facebook.

 

«Сьогодні вже зрозуміло, що літак було збито іранською військовою системою ППО. Злочинний постріл, який коштував життя стількох безневинних. Жахлива трагедія, біль від якої відчуваємо і донині», – наголошує п’ятий Президент.

 

І додає: «Справа честі для української влади довести визнану відповідальність Ірану до логічного завершення, встановити всіх винних і причетних до злочину, викрити всі обставини цієї трагедії та домогтися достойних компенсацій родинам загиблих».

 

«Вічна пам’ять жертвам рейсу PS752 та Божої підтримки їхнім рідним та близьким. Ми пам’ятаємо», – пише Порошенко.

 

Як повідомляла "УМ", Україна, Афганістан, Великобританія, Канада і Швеція зробили заяву в річницю збиття рейсу PS752 української авіакомпанії МАУ під Тегераном.