Штурм Капітолія: поранений поліцейський помер

11:28, 08.01.2021
Штурм Капітолія: поранений поліцейський помер

Поліцейський помер у лікарні.

Постраждалий під час заворушень біля будинку Конгресу США співробітник помер.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Поліція Капітолія.



"Сьогодні приблизно о 21:30 співробітник Поліції Капітолія Брайян Сікник помер від поранень, отриманих під час несення служби", - йдеться в повідомленні.
 

Поліцейський помер у лікарні. Як повідомляється, він отримав поранення під час "фізичного зіткнення" з протестувальниками під час захисту Капітолія і розгону прибічників Трампа.



Раніше про загибель співробітника Поліції повідомили ЗМІ, але відомство цю інформацію спростувало.

 

Додамо, що офіцер почав нести службу у поліції Капітолія з липня 2008 року, останнім часом працював у відділі служби швидкого реагування.

 

Після повернення до свого відділку він знепритомнів, його терміново доставили до лікарні, де він помер увечері в четвер, 7 січня. Розслідування обставин смерті поліцейського буде вести відділ з розслідування вбивств поліції Вашингтона, поліція Капітолію і слідчі ФБР. 
 

Через події в Конгресі у відставку подав начальник Поліції Капітолія Стівен Санд.

 

Під час заворушень у Вашингтоні Поліція Капітолія застрелила маніфестантку. Крім того, повідомлялося, що були зафіксовані не пов'язані між собою смерті ще трьох осіб, які були кваліфіковані як НП медичного характеру.
 

 

Як повідомляла УМ, у зв'язку із заворушеннями у Вашингтоні влада пред'явила обвинувачення 55 особам.

 

6 січня Конгрес США мав оголосити офіційні результати американських виборів президента. Однак розлючені прихильники Дональда Трампа прийшли під будівлю Капітолію та почали прориватися всередину.

 

Протестувальники ламали огорожу та вступали у бійку із силовиками. Надвечір 6 січня їм таки вдалося потрапити всередину. Також почалася стрілянина. Одна жінка отримала поранення і згодом померла. Кілька офіцерів теж отримали поранення.


Лише на наступний день на спільній сесії Конгресу таки змогли оголосити переможця президентських виборів. Новим главою держави стане Джозеф Байден – після церемонії інавгурації, запланованої на 20 січня.

 

П’ятий президент України Петро Порошенко привітав обраного президента США Джо Байдена з утвердженням перемоги на рівні Конгресу.