Конгрес відхилив заперечення Трампа з розгромним результатом

09:12, 07.01.2021
Конгрес відхилив заперечення Трампа з розгромним результатом

У Конгресі 6 січня відбувалося спільне засідання обох палат Конгресу

Під час спільного засідання обох палат Конгресу США 6 січня заперечення прихильників Дональда Трампа щодо невизнання результатів голосування виборників Арізони відхилили з розгромним рахунком. Причому як сенатори, так і члени Палати представників.

 

У Конгресі 6 січня відбувалося спільне засідання обох палат Конгресу. Після заворушень у Вашингтоні депутати зібралися вже вдруге, адже повинні розібратися з процедурою визнання Джо Байдена президентом США, пише CNN.

 

У республіканців – прихильників Дональда Трампа – були заперечення. Зокрема, вони вимагали не визнавати перемогу Байдена в штаті Арізона (начебто там відбувалися фальсифікації).

 

Понад 2 години депутати обговорювали заперечення, виступали з емоційними промовами, коментували поточну ситуацію в США, заворушення, загибель жінки під час штурму протестувальниками Капітолію та інше.

 

У підсумку відбулося голосування. Навіть у Сенаті, де республіканці мають сильні позиції (їх там 50, тобто половина), Трамп програв із розгромом: 93 голоси проти 6.

 

У Палаті представників голосування також було досить показовим: за проголосували трохи більше 120 депутатів, а от проти – понад 300 (враховуючи й більш як 80 республіканців).

 

Тепер Конгрес повернеться до спільного засідання і продовжить підрахунок голосів колегії вибірників. Завершитися засідання мало б визнанням Джозефа Байдена переможцем президентських виборів у США.

 

Як повідомляла УМ, 6 січня прихильники Дональда Трампа, який принципово не визнає свою поразку на президентських виборах, на його ж заклик вийшли на протест.

 

Мітинги обернулися штурмом будівлі Конгресу США, де якраз відбувалося засідання щодо затвердження перемоги Байдена.


Засідання Конгресу перервали, законодавців евакуювали, а у місті запровадили комендантський час.

 

Однак, засідання Палати представників Конгресу США продовжили ще 6 січня, попри протести та комендантську годину у Вашингтоні. Спікерка Ненсі Пелосі скликала депутатів, щоб підтвердити перемогу на президентських виборах Джозефа Байдена.

 

Раніше колишні міністри оборони США закликали військових не втручатися у суперечки з підсумками президентських виборів 2020 року. Вони вважають, що вибори у країні відбулися і прийшов час передати владу новій адміністрації.