Головна ялинка України на Софійській площі посіла сьоме місце у Європі

11:57, 01.01.2021
Головна ялинка України на Софійській площі посіла сьоме місце у Європі

Головна ялинка України на Софійській площі в Києві.

Головна ялинка України на Софійській площі в Києві увійшла до ТОП-10 найкрасивіших ялинок у Європі та посіла сьоме місце.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують організатори святкового містечка столиці з організації FolkUkraine.

 

«Ми неймовірно пишаємось, що можемо всі разом насолоджуватися такою красою», - наголошують організатори.

 

Згідно рейтингу, опублікуваного авторами туристичної організації European Best Destinations, 31-метрова новорічна красуня в Києві, попри свою скандальність, красою обійшла ялинку в Італії та Польщі, яким присудили 8 та 9 місце відповідно.

 

Найкрасивішою, за версією організації, є головна ялинка Литви. У Вільнюсі цьогоріч, замість традиційного дерева, використали величезні LED-лампи. Таким чином вони створили ілюзію присутності справжньої ялинки.

 

Закриває рейтинг 10 найкращих новорічних дерев Європи ялинка у Відні, Австрія. Новий 2021 рік вона зустріла лише в яскравих ліхтариках жовтого кольору.

 

Нагадаємо, що верхівку головної ялинки України спершу прикрашав величезний капелюх, що мав символізувати оберіг для українців.

 

Але багато хто сприйняв капелюх як відьомський, якому на місце на різдвяній ялинці. Тож через скандал, що розгорнувся навколо прикраси, на святкове дерево повісили різдвяну восьмикутну зірку.