У ПЦУ обурились головною ялинкою країни

16:04, 11.12.2020
У ПЦУ обурились головною ялинкою країни

В ПЦУ зазначають, що "відьмацький капелюх" не має нічого спільного ні з Різдвом, ні з Новим роком.

В Православній церкві України висловили негативне ставлення до головної новорічної ялинки в Києві. Причиною стала прикраса, яку почепили на її верхівку замість Вифлеємської зірки.

 

Софіївська площа, на якій розмістили ялинку, є святим місцем, заявив представник пресслужби ПЦУ Іван Сидор на сторінці у фейсбуці.

 

За його словами, "відьмацький капелюх" не має нічого спільного ні з Різдвом, ні з Новим роком.

 

"До якого свята ми готуємось? Різдва чи Геловіну? Вже якщо ставите на історичній Софійській площі ялинку, то потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка символізує Різдво, світло, надію", - заявив представник ПЦУ. 

 

На думку Івана Сидора, з головною ялинкою країни не варто було експериментувати. За його словами, капелюх на фоні тисячолітніх хрестів Софійського собору є недоречним.

 

Втім, представник ПЦУ додав, що це є виключно його особистою думкою та запропонував людям долучитися до дискусії про це.

 

Додамо, за задумом працівників проєкту Folk Ukraine, які займаються організацією свят, Київ до Нового року прикрасять в тематиці казкового лісу. Тому й ялинку створюють зовсім незвичну. Штучну 31-метрову красуню встановили на величезний пеньок із віконцями. З них визиратимуть сови.

 

як святкуватимуть новорічні свята у Києві

         Біля ялинки на Софійській площі створять атмосферу казкового лісу / Фото Folk Ukraine

 

Всередину пня кожен охочий зможе зайти для фотографування у спеціально створених зонах. Втім, у разі посилення карантину ці фотозони можуть зачинити.

 

Замість зірки ялинку увінчає величезний капелюх (він, до речі, вже став героєм соцмереж), а прикрашатимуть її у відповідній стилістиці – іграшками зі звірятками, шишками, жолудями, грибами та іншими "дарами" лісу. Лампочки на гірляндах, якими огорнуть ялинку, матимуть вигляд свічок.

 

як святкуватимуть новорічні свята у Києві

                      Такий вигляд матиме Софійська площа / Folk Ukraine

 

Крім основної новорічної прикраси на Софійської площі також розмістять менші ялинки заввишки від 8 до 10 метрів. Поруч із ними поставлять казкових лісових героїв – звіряток, ельфів та гномів. В такий спосіб у Folk Ukraine оформлять ще 5 доступних для киян фотозон.

 

Офіційне святкування Нового року в Києві розпочнеться 19 грудня. Через COVID-19 кияни зможуть спостерігати за моментом відкриття ялинки в режимі онлайн.