Поліція запропонувала Віталію Шабуніну охорону

15:21, 31.12.2020
Поліція запропонувала Віталію Шабуніну охорону

Наразі слідчі дії для встановлення осіб, причетних до злочину, тривають.

Правоохоронці запропонували Віталію Шабуніну заходи безпеки. Раніше під помешканнями тещі та матері керівника Центру протидії корупції виявили гранати. Розслідуванням інцидентів з гранатами займаються правоохоронці у Рівному та Києві. 

 

Як інформує УМ, про це інформує пресслужба Нацполіції.

 

У Рівному досудове розслідування проводять за фактами хуліганства та погрози убивством. У Києві кваліфікація наразі невідома.

 

"Враховуючи ці події Віталію Шабуніну будуть запропоновані заходи безпеки. У випадку згоди, їх забезпечуватимуть поліцейські Києва", - мовиться у повідомленні Нацполіції.

 

30 грудня ввечері від одного з жителів Рівного надійшла інформація про вибухові пристрої під дверима однієї з квартир. У помешканні була лише мати Шабуніна. Жінку та ще 5 мешканців під'їзду евакуювали.

 

Експерти встановили, що саморобний вибуховий пристрій змайстрували на основі 2 гранат.

 

"Співробітники відділу вибухотехнічної служби поліції області вилучили два корпуси гранат Ф-1 без засобів підриву, їх відправлять на експертизу", - розповіли у Нацполіції.

 

31 грудня вибуховий пристрій вже підклали під двері тещі керівника ЦПК – у Святошинському районі Києва. Цю квартиру здають в оренду. Наразі правоохоронці проводять слідчі дії і вирішують питання про кваліфікацію справи.

 

Як повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, за даними слідства, біля дверей квартири, де мешкає мати Віталія Шабуніна, було виявлено 2 предмети. Вони були схожими на гранати й пластикову коробку, перемотані скотчем.

 

Шабунін, Рівне, гранати під дверима матері

 

У результаті мешканців було евакуйовано. На місці працювала вибухотехнічна група. За попередніми даними, в корпусах гранат вибухівки не виявлено.

 

За фактом інциденту Рівненська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження. Мовиться про статті Кримінального кодексу щодо погрози вбивством та хуліганства, вчиненого із застосуванням зброї.

 

Поряд із гранатами лежала пластикова коробка: обидва предмети було перемотано скотчем / Фото пресслужби Офісу генпрокурора ​

Шабунін, Рівне, гранати під дверима матері

 

Наразі слідчі дії для встановлення осіб, причетних до злочину, тривають. Також заплановано вибухово-технічну та молекулярно-генетичну експертизи.

 

Досудове розслідування в кримінальному провадженні взято на контроль керівництвом Офісу генерального прокурора.


 

Як повідомляла УМ, Віталію Шабуніну невідомі вночі 23 липня підпалили будинок по вулиці Ентузіастів у Києві.

 

Читайте також: Встигли вибігти після гучного хлопка: мати Шабуніна про підпал будинку

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за умисне знищення майна. Втім активіст не згоден з такою кваліфікацією. Він наполягає, що це був замах на вбивство.

 

Президент Володимир Зеленський назвав інцидент "дуже поганою історією" і заявив, що винних "потрібно обов'язково знайти і покарати". А в українському представництві Світового банку висловили стурбованість пожежею у Шабуніна та закликали українську владу знайти і покарати