Поліція не виявила слідів вибухівки на місці пожежі в будинку Шабуніна

13:07, 24.07.2020
Поліція не виявила слідів вибухівки на місці пожежі в будинку Шабуніна

Віталію Шабуніну невідомі вночі 23 липня підпалили будинок

Спеціалісти-експерти не виявили на місці пожежі в будинку голови ЦПК Віталія Шабуніна будь-яких залишків вибухових предметів.

 

Як інфомує УМ, про  на сторінці в мережі Facebook повідомляє поліція Київщини.

 

"Інформація про знайдені залишки вибухових пристроїв під час пожежі на Бориспільщині є недостовірною", - йдеться в повідомленні.

 

У поліції зазначили, що деякі ЗМІ стверджують, що на місці пожежі будинку, в селі Гнідин Бориспільського району, активісти знайшли залишки вибухового пристрою.

 

"Фахівці-експерти не виявили на місці пожежі будь-яких залишків вибухових предметів. Інформація про їх наявність на місці події, поширювана в ЗМІ, не відповідає дійсності. Також наявність вибухівки не підтверджується показаннями свідків, очевидців і іншими доказами. Зазначимо, що поширення недостовірної інформації в ЗМІ може зашкодити розслідуванню кримінальної провадження", - додали в поліції.

 

ВГоловному управлінні Держслужби України з НС у Києві повідомили, що в результаті пожежі, що сталася в приватному будинку за адресою, що збігається із зазначеною Шабуніним у своєму повідомленні, згоріло та розібрано 70 кв. м конструкцій даху.

 

Зазначимо, глава представництва ЄС в Україні висловив стурбованість пожежею в будинку голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.
 

"Дуже стурбований звісткою про пожежу в будинку антикорупційного активіста Віталія Шабуніна. Закликаю владу розслідувати цей випадок і, якщо підтвердиться, що підпал умисний - притягнути винних до відповідальності. Громадські активісти повинні відчувати себе в безпеці, щоб займатися своєю роботою", - написав Матті Маасікас у своєму Twitter,.

 

Як інформувала УМ,  Віталію Шабуніну невідомі вночі 23 липня підпалили будинок по вулиці Ентузіастів у Києві.

 

Читайте також: Встигли вибігти після гучного хлопка: мати Шабуніна про підпал будинку