Путін не визначився щодо участі в виборах президента

16:05, 17.12.2020
Путін не визначився щодо участі в виборах президента

У 2012 році Путін пішов на третій, шестирічний, термін. У 2018 році він знову виграв вибори.

Глава Кремля Володимир Путін ще не визначився, чи братиме участь у президентських виборів 2024 року. Це він цілком може зробити, адже його терміни "обнулились" після внесення змін до конституції Росії.


Сам Путін запевняє, що, начебто, змінюючи основний закон країни, думав не про те, щоб знову сісти у крісло президента, а про благо народу.

 

Як інформує УМ, про це він сказав під час щорічної пресконференції в четвер, 17 грудня.

 

"Я для себе ще не прийняв рішення, піду чи не піду на вибори в 2024 році. Але що стосується стабільного розвитку країни, це багато чого коштує. Формально цей дозвіл є від народу. Робити або не робити це? Подивлюся", - зазначив Путін.

 

Як повідомляла УМ, президент Росії Володимир пропонує внести зміни до Конституції країни.

 

Зазначимо, що росіяни голосували за внесення змін до основного закону, протягом 25 червня до 1 липня. Найбільш резонансною стала поправка, яка "обнулила" президентські терміни Путіна. Таким чином він може перебувати при владі аж до 2036 року.

 

Також у конституцію Росії внесли ще одну вигідну для Кремля зміну: Москва може не виконувати рішення міжнародних організацій, якщо вони суперечать "основному закону".



77,92% громадян проголосували за внесення змін до конституції, а 21,27% – проти.

 

Журналісти неодноразово фіксували порушення під час голосування. Зокрема, можливість проголосувати двічі.

 

Компанія "НЕТ!" оприлюднила власні результати екзит-полів:  у Москві за поправки проголосували 44,91%, проти – 54,89%; у Петербурзі за – 36,69%, а проти – 63,07%.

 

Як повідомляла УМ, Путін оголосив про сповзання Росії з "нафтової голки": "70% російського бюджету вже формуються не за рахунок нафтогазових доходів", - сказав глава РФ.

 

Нагадаємо, Володимир Путін був президентом з 2000 по 2008 роки, потім 4 роки був прем'єр-міністром РФ.

 

У 2008 році Держдума РФ прийняла поправку до Конституції про збільшення президентського терміну з чотирьох до шести років.

 

У 2012 році Путін пішов на третій, шестирічний, термін. У 2018 році він знову виграв вибори.