Зеленський обіцяє не скорочувати фінансування ЗСУ навіть на гривню

11:01, 06.12.2020
Зеленський обіцяє не скорочувати фінансування ЗСУ навіть на гривню

Під час урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України у Маріїнському палаці. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський обіцяє, що фінансування української армії у майбутньому не скоротиться ні на гривню, попри складні часи.

 

Як повідомляє Україна молода, про це глава держави заявив під час урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України у Маріїнському палаці у неділю, 6 грудня.

 

«ЗСУ отримають новітню та модернізовану техніку, цей процес не тільки продовжиться, але й збільшиться. Незважаючи на важкі часи, фінансування не скоротиться ні на гривню. Ми ніколи не будемо економити на власній армії, а отже і на безпеці власної країни», - запевнив Зеленський.

 

За його словами, реформа оборони безпрецедентна та масштабна за амбіціями. Цьогоріч Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями, і це красномовне свідчення наших досягнень, це доказ, що ми рухаємося правильним шляхом, переконаний глава держави.

 

«Крім цього, наша мета – нарощувати боєздатність військово-морського флоту, а також об'єктів військово-морської інфраструктури. Це місця постійної дислокації військово-морських частин, побудова нових баз та навчальних закладів», - додав президент.

 

 

За його даними, у 2021 році влада запланувала постачання до ЗСУ значного обсягу ракет, артилерійських боєприпасів, ракетно-артилерійського та бронетанкового озброєння та техніки, модернізованих літаків, вертольотів, безпілотних авіаційних комплексів, кораблів, катерів.

 

«Згідно з доповіддю Міністерства оборони близько 300 квартир військовослужбовці отримають до Дня Збройних сил України. А загалом за рік для понад 600 наших захисників питання власного житла вирішене повністю», - сказав Зеленський.

 

Верховний Головнокомандувач закликав ушанувати хвилиною мовчання героїв, які віддали своє життя за Україну, адже їхній подвиг житиме вічно і слугуватиме взірцем чесного й самовідданого служіння Вітчизні.

 

Нагадаємо, в Україні відзначають День Збройних сил України. Саме 6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закони «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України».

 

За роки незалежності країни, особливо після окупації Криму та початку збройної агресії Росії на сході країни в 2014 році, наша армія зазнала величезних змін. ЗСУ було радикально реформовано, їхня чисельність та боєздатність зросла, а структура і стандарти наблизилися до стандартів НАТО.

 

Як повідомляла «УМ», попередній президент Петро Порошенко розкритикував ставлення нинішньої влади до українського війська.  

 

Офіційний Київ має амбіції отримати План дій щодо членства в НАТО вже в наступному, 2021 році.