Карантин вихідного дня почав діяти в Україні

09:30, 14.11.2020
Карантин вихідного дня почав діяти в Україні

Місцева влада низки міст і підприємці негативно відреагували на запровадження карантину вихідного дня.

Карантин вихідного дня почав діяти в Україні в перші вихідні з півночі 14 до півночі 16 листопада. Уряд планує, що такий карантин триватиме щонайменше до кінця осені.

 

Як інформує Україна молода, текст постанови Кабміну оприлюднений на Урядовому порталі.

 

Згідно з документом, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. забороняється приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень навинос.

 

Також забороняється приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах та в інших закладах розважальної діяльності, а також у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах; під забороною на дві доби і діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів.

 

Водночас передбачено, що у цей період будуть дозволені надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

 

Як повідомляла «УМ», 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про відмову від адаптивного карантину і запровадження на території України обмежень помаранчевого рівня.

 

Низка міст відмовляється виконувати рішення уряду. Серед них – Рівне, Одеса, Львів та інші.  

 

Кабінет Міністрів планує виплачувати грошову компенсацію підприємцям та працівникам, які залишаться без заробітку у карантин вихідного дня.

 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді наголосив, що місцева влада повинна дотримуватися карантину вихідного дня і закликав правоохоронців проконтролювати це.

 

За його словами, місцева влада не має права робити будь-яких винятків для сфер бізнесу, яких стосуються обмеження.

 

Тоді як мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що «більшої дурні, ніж карантин «вихідного дня» він не бачив.