Отруєння Навального: Росія ухвалила санкції проти Німеччини і Франції

14:58, 12.11.2020
Отруєння Навального: Росія ухвалила санкції проти Німеччини і Франції

16 жовтня Європейський Союз ввів обмеження проти 6 росіян та 1 компанії.

У відповідь на санкції Німеччини та Франції проти Росії держава запровадить власні обмеження проти двох країн. Вони стосуватимуться працівників апаратів керівництва держав.

 

У Росії традиційно наголосили, що опозиціонера Олексія Навального нібито могли отруїти вже у Німеччині, заявив міністр іноземних справ держави Сергій Лавров, повідомляє ТАСС.

 

"Так, як санкції прямо стосуються працівників адміністрації президента Росії, наші обмеження будуть дзеркальними", - підкреслив Лавров.

 

За його словами, санкції вже прийняли. Незабаром Росія повідомить про них Францію та Німеччину.

 

Як повідомляла УМ, 16 жовтня Європейський Союз ввів обмеження проти 6 росіян та 1 компанії.


Цих людей підозрюють у причетності до отруєння Навального.


Серед них є заступник адміністрації президента, глава ФСБ, заступники міноборони Росії та ще декілька державних службовців.
Для цих людей заборонений в'їзд на територію ЄС, а всі їхні активи – заморожені.

 

Росія обурилася таким рішенням ЄС та пригрозила дзеркальними санкціями.

 

Олексій Навальний заявив, що до його отруєння причетний особисто президент Росії Володимир Путін.

 

 після отруєння опозиціонера Олексія Навального російська Держдума вирішила спільно з Німеччиною проводити розслідування цієї події. Новину про це опублікували на офіційному сайті Держдуми, але потім вона безслідно зникла.

 

 Олексій Навальний перебував в німецькій клініці "Шаріте" з 22 серпня. До цього він був госпіталізований з літака до лікарні в Омську з ознаками отруєння і в комі.

 

Після проведення лабораторних тестів федеральний уряд Німеччини оголосив про однозначні докази присутності в організмі російського опозиціонера хімічного нервового агента групи «Новічок".

 

У вівторок Навальний опублікував в Інстаграм перше після отруєння повідомлення і розповів, що вже може дихати самостійно.

 

23 вересня Навального виписали з лікарні

 

  •