З сайту Держдуми Росії видалили новину про розслідування отруєння Навального

10:07, 24.09.2020
З сайту Держдуми Росії видалили новину про розслідування отруєння Навального

Чому новину згодом вирішили видалити – незрозуміло

Після отруєння опозиціонера Олексія Навального російська Держдума вирішила спільно з Німеччиною проводити розслідування цієї події. Новину про це опублікували на офіційному сайті Держдуми, але потім вона безслідно зникла.

 

Як інформує УМ, на офіційному сайті й сторінках у соціальних мережах новина "провисіла" всього 20 хвилин, пише видання "Радіо Свобода".

 

Згідно з рішенням Думи, про яке було повідомлено на офіційному сайті, російські парламентарі планували проводити розслідування спільно з колегами з Бундестагу Німеччини.

 

Чому новину згодом вирішили видалити – незрозуміло. Очільник комісії, яка схвалювала рішення, пояснив цю ситуацію дуже дивним чином, приліпивши туди "третю силу, яка намагається розсварити Росію з усім світом", Німеччину, протести в Білорусі, санкції заходу, "Північний потік-2" й навіть російську вакцину від коронавірусу.

 

отруєння Навального, Держдума Росії

                            Новина про спільне розслідування отруєння Навального

 

Як повідомляла «УМ», Олексій Навальний перебуває в німецькій клініці "Шаріте" з 22 серпня. До цього він був госпіталізований з літака до лікарні в Омську з ознаками отруєння і в комі.

 

Після проведення лабораторних тестів федеральний уряд Німеччини оголосив про однозначні докази присутності в організмі російського опозиціонера хімічного нервового агента групи «Новічок".

 

У вівторок Навальний опублікував в Інстаграм перше після отруєння повідомлення і розповів, що вже може дихати самостійно.

 

23 вересня Навального виписали з лікарні. Наразі Навальний залишиться в Німеччині. Там триватиме його лікування.