Збори суддів КСУ перенесено

12:50, 02.11.2020
Збори суддів КСУ перенесено

Верховна Рада повинна доукомплектувати на поточному тижні склад Конституційного суду.

Збори суддів Конституційного суду України перенесли. Збори планувалися на 11:00 2 листопада.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба КСУ.

 

На поточному тижні КСУ планує розглянути подання про конституційність законів Про забезпечення функціонування української мови як державної, Про систему гарантування вкладів фізичних осіб, а також продовжить розгляд справи щодо тлумачення понять права власності на землю і «гідних умовах життя», почне розгляд конституційності положень Кримінального кодексу, що стосуються процедури спеціальної конфіскації.

 

2 листопада о 12:00 Велика палата КС продовжить розгляд справи в закритій частині пленарного засідання за поданням 46 народних депутатів про офіційне тлумачення норм Конституції, що стосуються права власності на землю.

 

3 листопада Велика палата КС продовжить розгляд подання про відповідність Конституції закону України Про забезпечення функціонування української мови як державної, також продовжить розгляд справи за поданням про офіційне тлумачення норм Преамбули Конституції про «гідні умови життя».

 

Ще одним пунктом порядку денного КС на вівторок значиться продовження розгляду справи за поданням про конституційність закону України Про систему гарантування вкладів фізичних осіб.

 

Крім того, у вівторок КСУ розгляне питання відкриття конституційного провадження за поданням 47 народних депутатів про відповідність Конституції окремих положень Кримінального процесуального кодексу України щодо застосування процедури спеціальної конфіскації.

 

Всі зазначені уявлення будуть розглядатися в закритій частині пленарного засідання.

 

5 листопада значиться Велика палата КС розгляне на відкритій частині пленарного засідання конституційне подання 47 народних депутатів щодо конституційності положень статей 96−1, 96−2 Кримінального кодексу України, які регламентують процедуру і випадки застосування спеціальної конфіскації.

 

У свою чергу віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук в ході погоджувальної ради заявив, що порядок денний роботи КСУ була змінена «з порушенням усіх процедур».

 

У зв’язку з цим він закликав зупинитися і не приймати незаконні, неконституційні рішення і почати шукати вихід з ситуації, що склалася.

 

Стефанчук підкреслив, що Верховна Рада повинна доукомплектувати на поточному тижні склад Конституційного суду.

 

Як повідомляла УМ, Державне бюро розслідувань 2 листопада викликало на допит главу Конституційного Суду Олександра Тупицького. Однак він не прийшов до ДБР.