Катастрофа Ан-26: сім’ям загиблих почали виплачувати компенсації

13:55, 17.10.2020
Катастрофа Ан-26: сім’ям загиблих почали виплачувати компенсації

Наразі триває робота з проведення технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш.

Міністерство оборони України перерахувало перші кошти для виплати одноразової  грошової допомоги родинам військовослужбовців, загиблих внаслідок катастрофи літака АН-26 у Харківській області.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує Міноборони в суботу.

 

«Понад 28 мільйонів гривень спрямовано Сухопутнім військам Збройних сил України для розподілу по військкоматах. Наступного тижня військові комісаріати перерахують ці кошти на рахунки одержувачів допомоги», – йдеться в повідомленні.

 

У Міноборони уточнюють, що наразі рішення про виплати ухвалили щодо 19 загиблих курсантів Харківського Національного університету Повітряних сил.

 

«На сьогодні продовжує працювати Урядова комісія та триває робота з проведення технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш. Результати роботи останньої мають бути подані міністру оборони України до 25 листопада. Рішення про решту виплат будеу хвалене після остаточного офіційного встановлення всіх обставин та причин авіакатастрофи», – повідомили у Міноборони.

 

Раніше віцепрем’єр-міністр, голова державної комісії щодо з’ясування причин та обставин катастрофи літака Олег Уруський повідомляв, що уряд розпочне виплачувати компенсації сім’ям жертв авіакатастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом після 15 жовтня.

 

Пан Уруський заявляв: хоча урядова комісія з розслідування причин катастрофи ще продовжує свою роботу, наразі відомо, що у літака відмовив один з блоків системи управління двигуна, а також були грубі порушення у виконанні та організації польотів.

 

Як повідомляла «УМ», ввечері 25 вересня літак Повітряних сил ЗСУ Ан-26 впав біля Чугуєва Харківської області за два кілометри від військового аеродрому. На борту літака 1977 року виробництва було 27 людей – військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил імені Кожедуба. Вижив лише один курсант Золочевський, зараз він перебуває у лікарні.

 

Нагадаємо, курсант Олександр Скочков, який загинув у жахливій катастрофі Ан-26 поблизу Чугуївського військового аеродрому, був сином військового льотчика, штурмана авіаційної ескадрильї Ігоря Скочкова, який загинув після збиття Іл-76 «вагнерівцями» поблизу Луганського аеропорту у червні 2014 року.
 
 
На борту військового літака АН-26, що розбився 25 вересня, знаходився син депутата Миколаївської обласної Ради Вадима Олабіна – 20-річний солдат Володимир Олабін, він загинув.