Британія погодилася вести перемовини про візові спрощення для українців

22:15, 09.10.2020
Британія погодилася вести перемовини про візові спрощення для українців

Британія погодилася вести перемовини про візові спрощення для українців

Україна зробила ще один крок до безвізу із Великою Британією: країни погодилися вести перемовини про візові спрощення для українців. 
 
 
Про це інформує "УМ". 
 
 
Про це йдеться у 18 статті угоди про співпрацю між країнами. Її напередодні підписали президент України Володимир Зеленський та прем`єр-міністр Великою Британії Борис Джонсон.
 
 
Досі Лондон відмовлявся навіть говорити про перегляд візового протоколу, а на всі запити Києва відповідав твердим "ні".
 
 
Тепер справа за владою України, яка має довести, що безвізові українці не становлять небезпеки для Британії. Водночас скасування віз може бути лише поетапним. 
 
 
Водночас, у Європарламенті занепокоєні виборчим процесом в Україні. 
 
 

Тим часом у Європейському парламенті написали відкритого листа до голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії з приводу його заяв, що інформація про можливе скасування безвізу є лише чутками.

 

Як повідомляла "УМ",  ключові європейські держави та Світовий банк письмово звернулися до Верховної ради та попередили про проблеми у проєкті рішення щодо процедури заміни керівника САП Назара Холодницького.

 

А вже 28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним призначення Артема Ситника директором НАБУ.

 

На початку вересня посли країн «Великої сімки» (США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія і Японія) закликали Україну зберігати незалежність антикорупційних органів і не чинити тиску при обранні їхніх керівників.

 

17 вересня Верховна Рада визначила представників парламенту до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП, які зокрема добиратимуть кандидатів на посаду керівника антикорупційної прокуратури. Це Олена Бусол, Андрій Гуджал, Олексій Дрозд, Катерина Коваль, Богдан Романюк, Вячеслав Навроцький та Євген Соболь.