Через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії

21:49, 09.10.2020
Через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії, якщо не змінить систему виплат

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що через 15 років українські пенсіонери можуть не отримувати виплати.
 
Про це інформує "УМ". 
 
 
Однак Шмигаль додав, це стане реальністю, якщо не змінювати існуючу ситуацію. Один  із виходів уряд бачить у запровадженні накопичувальної пенсійної системи. Це має статися вже наступного року. 
 
 
Також стало відомо, що цієї весни не всі пенсіонери дочекалися  обіцяної індексації пенсій.
 
Спочатку в планах Пенсійного фонду фігурували  близько 8,5 мільйонів осіб, але згодом очільниця Міністерства соціальної політики Марина Лазебна, говорячи про індексацію пенсій, називала вже іншу цифру - 7 мільйонів українців. 
 
Наступного ж року урядовці обіцяють підвищення пенсій для близько 10-ти мільйонів осіб. Відбуватиметься це у 5 етапів для різних категорій 
 
 
Незважаючи на такі обіцянки, бюджет Пенсійного Фонду залишається дефіцитним. Тож до кінця року з виплатами можуть виникнути проблеми. Такі прогнози озвучила голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту ветеранів Галина Третьякова. 
 
Нагадаємо, що з першого вересня зросла і мінімальна зарплата. Для того аби підвищити її на 277 гривень, депутати навіть збиралися на позачергове засідання. А вже за кілька днів після цього офіційно стартувала передвиборча кампанія.