Добкін досі сумнівається в анексії ураїнських територій та поважає Путіна

14:30, 07.10.2020
Добкін досі сумнівається в анексії ураїнських територій та поважає Путіна

Добкін відомий своїми скандальними висловлюваннями.

Екснардеп та колишній кандидат у мери Харкова Михайло Добкін похвалив президента Росії Володимира Путіна. Також політик досі сумнівається, чи справді РФ відібрала українські території. Добкін зазначив, що поважає Путіна.

 

Як інформує УМ, про це політик заявив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

 

"Я поважаю Путіна поза Україною. Він найсильніший лідер, який Росію з колін підняв до стану, коли з нею почали рахуватися",- наголосив Добкін.

 

На запитання, чи поважає Добкін Путіна як громадянин України, політик ухилився від відповіді. Добкін переконував, що наша національна трагедія полягає у намаганні висловлювати або питати ставлення до чужих для країни політиків. Також екснардеп сумнівається, чи Росія відібрала українські території.

 

"Відібрати можна, коли людина щось захищає... Хто віддав життя за Крим", – стверджував Добкін.

 

Крім того, екснардеп сказав, що також поважає президента Білорусі Олександра Лукашенка. Однак, за його словами, 26 років на посаді – це перебір.

 

Нагадаємо, Добкін був народним депутатом України з 2002 по 2019 рік. Був членом "Партії регіонів". У 2006 році його обрали міським головою Харкова. На цю посаду балотувався і в 2020 році.

 

Однак зняв свою кандидатуру на користь давнього товариша та чинного мера Геннадія Кернеса.

 

Добкін відомий своїми скандальними висловлюваннями. 

 

У 2019 році Добкін назвав низку українських артистів, які висловлюють свою громадянську позицію, "гі*няними". Зокрема, політик обізвав Джамалу, Павла Зіброва, Антіна Мухарського, Анастасію Приходько.

 

У 2018 році Добкін підтримав дії "Беркуту" під час Революції Гідності. Екснардеп сказав, що вчинки "беркутівців", яких підозрюють у вбивствах активістів на Майдані, були виправданими.

 

Також політик назвав "святковим салютом" вибухи, що прогриміли на військових складах Міноборони поблизу Ічні у 2018 році.

 

Добкін образливо висловився на адресу української мови: у 2018 році він опублікував скриншот статті та висловив невдоволення словами "філіжанка, мешти, коцик", які здалися йому дивними.