Вижив у Чугуївській катастрофі: Зеленського закликають відзначити держнагородою курсанта В'ячеслава Золочевського

14:18, 28.09.2020
Вижив у Чугуївській катастрофі: Зеленського закликають відзначити держнагородою курсанта В'ячеслава Золочевського

В'ячеслав Золочевський - єдиний, хто 25 вересня вижив у авіакатастрофі біля Чугуєва.

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко закликав Президента України Володимира Зеленського відзначити державною нагородою курсанта В'ячеслава Золочевського, єдиного вцілілого в авіакатастрофі 25 вересня.

 

Як інформує УМ, про це Корнієнко заявив під час погоджувальної ради ВР.

 

"Ми долучаємося до всіх слів співчуття сім'ям загиблих у страшній трагедії, яка сталася в п'ятницю. І бажаємо якнайшвидшого одужання В'ячеславу Золочевському, який вижив у цій трагедії, і з тих свідчень, які є, проявив себе як справжній герой. Попри свій стан, у якому він перебував. І я вважаю, що такі герої мають відзначатися на державному рівні. І від фракції "Слуга народу" звертаюся до Президента України, що визначає ці моменти, з проханням відзначити цього сміливого воїна українського", - зазначив Корнієнко.

 

Як повідомляла УМ, Курсанта В'ячеслава Золочевського, який 25 вересня вижив у авіакатастрофі біля Чугуєва, від смерті врятував певний збіг обставин. На щастя, його прикрили від вогню уламки фюзеляжу.

 

28 вересня розпочнуть відбір зразків ДНК у родичів загиблих під Харковом. Експертиза повинна ідентифікувати тіла курсантів та офіцерів.

 

Слідство перевіряє чотири версії катастрофи. Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа. Розбився військовий літак з курсантами. Літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.

 

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер хаявив, що екіпажу літака Ан-26, який розбився під Чугуєвом дали дозвіл на посадку лише через хвилину після запиту. При цьому, було вже відомо, що літак несправний. А через хвилину Ан-26 — розбився.

 

Курсант Олександр Скочков, який загинув у жахливій катастрофі Ан-26 поблизу Чугуївського військового аеродрому, був сином військового льотчика, штурмана авіаційної ескадрильї Ігоря Скочкова, який загинув після збиття Іл-76 «вагнерівцями» поблизу Луганського аеропорту у червні 2014 року.

 

На борту військового літака АН-26, що розбився 25 вересня, знаходився син депутата Миколаївської обласної Ради Вадима Олабіна – 20-річний солдат Володимир Олабін, він загинув.

 

Родинам загиблих внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом виплатять компенсації у 1,5 мільйони гривень