Україна дозволила в'їзд для іноземців з 28 вересня

12:59, 28.09.2020
Україна дозволила в'їзд для іноземців з 28 вересня

іноземці для в'їзду в Україну повинні мати чинний страховий поліс

Українська влада дозволила в'їзд для іноземних громадян з 28 вересня. Обмеження на в’їзд іноземців на територію України діяли з 28 серпня до 28 вересня. Цієї ночі ця норма автоматично втратила чинність.

 

Інформацію про скасування заборони для іноземців підтвердив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі Укрінформу. За його словами, ДПСУ керується нормами, які встановлює уряд.

 

З 27 серпня і по 28 вересня, фактично, діяла заборона в'їзду іноземцям, тільки були чітко визначені категорії іноземних громадян, які могли потрапити на територію нашої країни. Цієї ночі, з 00:00 год, ця норма припинила діяти.

 

Встановлені правила для іноземців: іноземців прирівняють до українців, які повернулись з-за кордону. Правила для українців залежать від того, чи належить держава, з якої вони приїхали, до списку країн зі значним поширенням коронавірусу. Країна входить в цей список, якщо кількість нових випадків зараження COVID-19 на 100 тисяч людей за 14 днів перевищує такий показник в Україні.


Після 28 вересня ці правила поширять і на іноземців. Вони будуть змушені самоізолюватись, якщо епідемічна ситуація в країні, з якої вони прибули, гірша, ніж в Україні. Замість самоізоляції можна буде здати тест на коронавірус після приїзду.
 

Також іноземці для в'їзду в Україну повинні мати чинний страховий поліс. А якщо вони оберуть самоізоляцію, то повинні встановити спеціальний електронний додаток.
Коротко про заборону в'їзду для іноземців в Україні

 

Як повідомляла УМ, уряд України анонсував 30-денну заборону на в’їзд іноземців починаючи з 29 серпня, а згодом змістив початок її дії на 28 серпня.

 

Хоча в уряді це заперечують, головною причиною такого рішення була спроба приховано зупинити хасидів-паломників від приїзду до України на тлі пандемії.

 

2 вересня з переліку дозволених підстав для в’їзду іноземців вилучили право на транзит до двох діб, прибравши таким чином головну лазівку, якою паломники могли скористатися, щоб обійти заборону.

 

Щороку восени тисячі хасидів прибувають в Умань на традиційне святкування Рош га-Шана – єврейського Нового Року. В Умані похований раббі Цадик Нахман, який є зачинателем брацлавського хасидизму. Хасиди вірять: якщо провести час Рош га-Шана біля могили раббі, новий рік подарує багато щастя.

 

Паломники-хасиди зухвало порушили карантинні вимоги під час святкування юдейського Нового року, Рош га-Шана, в головній святині хасидів – будівлі навколо могили цадика Нахмана в Умані.

 

 

Проте заборона хасидів не спинила. Понад 500 паломників вдалися до хитрощів, сказавши, що Україну використовують лише для транзиту, а це не заборонено урядом. Попри це, хасиди залишилися тут надовше.


Всього у 2020 році в Україну приїхали понад 1000 хасидів.