Хасиди в Умані порушили карантин біля могили цадика Нахмана, фото

09:15, 20.09.2020
Хасиди в Умані порушили карантин біля могили цадика Нахмана, фото

Навколо могили цадика Нахмана хасиди прибрали металеві бар’єри,

Паломники-хасиди зухвало порушили карантинні вимоги під час святкування  юдейського Нового року, Рош га-Шана, в головній святині хасидів – будівлі навколо могили цадика Нахмана в Умані.

 

Це засвідчують світлини, зроблені в самій буділі.

 

Як передає «Україна молода», про це інформує Радіо Свобода, яке оприлюднило надані очевидцями відповідні фото.

 

Як видно на фотографіях, у будівлі, збудованій навколо могили цадика Нахмана, якому вклоняються хасиди, прибрали металеві бар’єри, які там встановили для дотримання фізичного дистанціювання, і повернули щільно поставлені молитовні лавиці.

 

 

При цьому, на підлозі й далі лишається розмітка, що позначає безпечні відстані між людьми і вказує напрям руху між бар’єрами.

 

Люди, які перебувають у приміщенні, – практично всі без захисних масок.

 

Самі хасиди, які нині продовжують святкувати свій Новий рік, не відповідають на інформаційні запити. Також на цей час немає коментарів українських офіційних осіб чи правоохоронців.

 

Тому наразі не відомо, які могли бути підстави для зміни карантинних настанов, що були ухвалені урядом України.

 

                   Ще кілька днів тому хасиди дотримувалися карантинних вимог біля могили цадика Нахмана. 

 

Як повідомляла «УМ», понад тиждень тому в цьому ж приміщенні група хасидів  трощила металеві бар’єри.

 

Відтак, Нацполіція і Міграційна служба вирішили видворити з України двох найагресивніших учасників інциденту. За даними МВС, в Умані перебуває до трьох тисяч хасидів.

 

В Умані Черкаської області, де розташоване місце паломництва релігійної течії брацлавських хасидів, перебувають ті паломники, які прибули до України до кінця серпня, коли через пандемію уряд України практично закрив кордони України для іноземців.

 

Кілька тисяч хасидів намагалися потрапити до України з Білорусі, але прикордонники так і не пропустили їх попри кількаденне протистояння на кордоні.