У Нідерландах поновили судові слухання у справі MH17

11:56, 28.09.2020
У Нідерландах поновили судові слухання у справі MH17

Усі охочі можуть слідкувати за судовим процесом через пряму трансляцію

У Нідерландах продовжилися судові слухання у справі про катастрофу малазійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року.

 

Як інформує УМ, про це передає кореспондент Укрінформу.

 

"31 серпня 2020 року суд відклав слухання у справі проти Пулатова, Харченка, Гіркіна і Дубинського до сьогоднішнього дня. Склад колегії той же, і суд відновлює слухання з цих чотирьох справ", - сказав головуючий суддя Хендрік Стейнхаус.

 

Так, 31 серпня судовий розгляд у справі про катастрофу рейсу MH17 над Донбасом було відкладено до 28 вересня 2020 року.

 

Однією з тем, яка буде обговорюватися сьогодні, є прогрес, досягнутий захистом.

 

У судовій залі присутні родичі загиблих, їхні адвокати, захист одного з чотирьох обвинувачених, підполковника-спецпризначенця ГРУ Олега Пулатова, який виявив бажання долучитися до процесу. Його інтереси представляють адвокати Сабіна тен Дуссхате та Баудевейн ван Ейк з нідерландської юридичної фірми Sjöcrona Van Stigt. Жоден обвинувачений у збитті МН17 на засідання не з'явився.

 

Усі охочі можуть слідкувати за судовим процесом через пряму трансляцію. Вона проходить нідерландською та англійською мовами.


Слухання мають відбутися з понеділка, 28 вересня, по п’ятницю, 2 жовтня. Через коронавірус судові слухання можуть бути призупинені чи скасовані. У суді також зазначили, що усі присутні мають дотримуватися обов’язкової дистанції 1,5 метра, а люди із поганим самопочуттям не будуть допущені до процесу.

 

Окружний суд Гааги у березні цього року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17 у небі над Донбасом.

 

31 серпня в Нідерландах стартувала третя сесія судового процесу у справі МН17.

 

Як повідомляла УМ, раніше прокуратура Нідерландів під час судових слухань представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий установкою "Бук", про яку говорили підозрювані.

 

10 липня стало відомо, що Нідерланди подадуть позов проти Росії до Європейського суду з прав людини через її роль у збитті літака рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році.