Справа МН17: Нідерланди подадуть позов проти Росії до Європейського суду з прав людини

16:31, 10.07.2020
Справа МН17: Нідерланди подадуть позов проти Росії до Європейського суду з прав людини

Про рішення подати позов до ЄСПЛ повідомлять представників ООН.

Нідерланди подадуть позов проти Росії до Європейського суду з прав людини у зв’язку зі збитим над Донбасом МН17.

 

Як повідомляє УМ, відповідне рішення прийняв уряд Нідерландів.

 

У заяві мовиться, що Нідерланди нададуть суду всю доступну їм інформацію про катастрофу рейсу про МН17.

 

«Подаючи цю міждержавну скаргу, Нідерланди підтримують всі 298 жертв MH17 17 різних національностей і їх найближчих родичів. Досягнення справедливості для 298 жертв падіння рейсу MH17 є і залишиться вищим пріоритетом уряду. Передаючи справу в ЄСПЛ і максимально підтримуючи заяви найближчих родичів — ми наближаємося до цієї мети», — уточнюється в документі.

 

В уряді Нідерландів також відзначили, що країна надає великого значення зустрічам з представниками Росії з приводу її відповідальності за катастрофу. Там додали, що мета цих зустрічей полягає в тому, щоб «знайти рішення, яке виправдовує величезні страждання і збиток, заподіяний падінням рейсу MH17».

 

Про рішення подати позов до ЄСПЛ повідомлять представників ООН.

 

Як повідомляла УМ, пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в місто Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

 

Прокуратура Нідерландів представила новий доказ у справі збитого над Донбасом у 2014 році літака MH17 під час судових слухань.