Шкідливо для всіх: у Білорусі відреагували на санкції

10:36, 27.09.2020
Шкідливо для всіх: у Білорусі відреагували на санкції

Олександр Лукашенко і Володимир Макей

Глава білоруського МЗС Володимир Макей заявив, що санкції чи інші обмежувальні заходи проти Білорусі "шкідливі абсолютно для всіх".

 

Як інформує УМ, про це сказав у зверненні Макей до учасників сесії Генасамблеї ООН

 

"Після невдалої спроби нав'язати нам кольорову революцію ми відчуваємо зовнішнє втручання, спрямоване на підрив державного ладу. Окремі заяви, які межують з цинізмом, з боку низки наших західних сусідів про нібито турботу про суверенітет Білорусі та її добробут насправді є ні чим іншим, як спробами втягнути країну в хаос і анархію, які відкинуть Білорусь в її розвитку на багато років назад. Втручання в наші внутрішні справи, санкції чи інші обмежувальні заходи проти Білорусі матимуть зворотний ефект і шкідливі абсолютно для всіх", - сказав він.

 

Макей додав, що партнерам Білорусі слід проявити "стриманість і неупередженість".

 

Додамо, Литва, Латвія і Естонія стали першими в світі державами, які ввели персональні санкції після суперечливих виборів і придушення мирних протестів у Білорусі.

 

Сполучені Штати, Велика Британія і Канада планують ввести санкції проти білоруських громадян, причетних до фальсифікації президентських виборів і насильства щодо мирних демонстрантів.

 

Як повідомляла «УМ», інавгурацію Лукашенка провели в закритому режимі та обмежено висвітлювали в державних ЗМІ.

 

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі, а інавгурацію вважає незаконною.

 

У Мінську розпочалися протести, які розганяли водометами; є затримані і постраждалі.