Справа МН17: адвокат родичів загиблих закидає Росії підготовку до збиття літака

13:34, 05.09.2020
Справа МН17: адвокат родичів загиблих закидає Росії підготовку до збиття літака

Американський адвокат Джеррі Скіннер, який представляє інтереси родичів загиблих рейсу МН17 у Європейському суді з прав людини.

Американський адвокат Джеррі Скіннер, який представляє інтереси родичів загиблих рейсу МН17 у Європейському суді з прав людини, переконаний у тому, що Росія готувалася до збиття пасажирського літака "Малайзійських авіаліній" рейсу МН17.

 

Відтак, дії росіян він вважає навмисними. 

 

Як передає «Україна молода», про це пан Скіннер заявив в інтерв’ю Укрінформу в Гаазі.

 

«Це було зроблено навмисно із конкретним наміром – збити авіалайнер і вбити невинних. Інакше навіщо Росії долати сотні кілометрів до району, який утримують бойовики, де коридор комерційної авіації надавав їм цілі. Було ініційовано вторгнення, якому також передувало повільне проникнення російських військових "у відпустку". Групи контролю над озброєнням протягом кількох місяців, ще до нападу, спостерігали за важким озброєнням у цій місцевості», - сказав Джеррі Скіннер в інтерв’ю агенству «Укрінформ».

 

Представник інтересів родичів загиблих додає: «Якщо ти стоїш посеред дороги, то тебе зіб’є машина, якщо стоїш під коридором, який використовується для комерційного авіасполучення, – над тобою пролетить літак. Це означає, що вони хотіли збити комерційний літак».

 

Пан Скіннер також зазначив, що якщо подивитися на те, яку зброю Росія відправляла в Україну, то на його думку, це свідчить про повноцінну воєнну кампанію за участю російської армії.

 

«Вони перевозили танки, системи залпового вогню, обладнання та людей. Мені здається, метою РФ було звинуватити у збиті літака Україну та використати це як привід увести війська. То була провокація, збивали навмисно», - каже американський адвокат.

 

Як повідомляла «УМ», у Нідерландах 31 серпня почався черговий блок судових слухань у справі збитого над Донбасом літака "Малайзійських авіаліній" рейсу МН17.

 

Раніше прокуратура Нідерландів під час судових слухань представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий установкою "Бук", про яку говорили підозрювані.

 

10 липня стало відомо, що Нідерланди подадуть позов проти Росії до Європейського суду з прав людини через її роль у збитті літака рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році.